Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatih Portakal’dan dikkat çeken emekli maaşı açıklaması

Gazeteci Fatih Portakal, emekli maaşlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Portakal, emekli

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü Temmuz ayında yapılması beklenen zama çevrildi. Gazeteci Fatih Portakal canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ MAAŞINDA 16 BİN BEKLENTİSİ

Gazeteci Fatih Portakal, bir konuşma sırasında “Emekli maaşı 16 bin lira olacakmış diyorlar. Sence olur mu? Amcam hemen araya girip, “Kim söyledi sana bunu?” diye merakla sordu. Fatih Portakal, “Ya, öyle konuşuluyor filan” diye yanıtladı. Bunun üzerine amcam, emeklilere seslenerek, “Eğer maaşınızın 16 bin TL olacağını bekliyorsanız… Beklemeyin. Alacağınız para üç aşağı beş yukarı belli, ama konuşulan 16 bin TL değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Bu yüzde 33’lük artışın ardından, kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında bir artış gerçekleştirildi. 4 aylık enflasyon verilerine göre, Bağ-Kur’un en düşük kök maaşı 12.081 TL’ye, tarım emeklilerinin kök maaşı ise 9.601 TL’ye yükseldi. 2000’den sonra emekli olan SSK’lıların kök maaşı 8.364 TL, 2000 öncesi emekli olanların kök maaşı ise 13.492 TL olarak belirlendi.

GÖZLER TEMMUZ AYINA ÇEVRİLDİ

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltileceği beklentilerine karşı çıktı. Ancak, rakamlara bakıldığında en düşük emekli maaşı için iki formül öne çıkıyor. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağına dair iki formül üzerinde duruluyor. Birinci formül, 6 aylık enflasyon beklentisiyle yüzde 25,39’luk bir artış öngörüyor ve en düşük emekli maaşını 10 bin TL’den 12.539 TL’ye yükseltiyor. İkinci formül ise yıl sonu enflasyon beklentisine göre yüzde 44,19’luk bir artışla maaşın 14.419 lliraya çıkabileceğini tahmin ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hedef enflasyona göre maaş zammı yapılacağını belirtmişti, bu da ikinci formüle daha yakın bir rakam beklenmesine yol açtı. Temmuz 2024’te en düşük memur emekli maaşının yüzde 19,94 artışla 14.741 TL’den 17.680 TL’ye yükseleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, çeşitli meslek gruplarındaki zamlı maaş tabloları da belirlendi.