Fatih Portakal'dan flaş iddia: Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde müjdeyi verebilir

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşın cebini zorlamaya devam ederken, hem siyasetin hem de gündemin önemli konuları arasında bulunuyor. Gazeteci Fatih Portakal ise ekonomideki tabloya dair önemli bir açıklamada bulundu.

Fatih Portakal'dan flaş iddia: Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde müjdeyi verebilir

Türkiye'deki ekonomik tablo giderek vatandaşın daha da zorlarken, siyasetin ve ülke gündeminin önemli konu başlıkları arasındaki yerini de koruyor. Muhalefet ekonomi üzerinden seçim çalışmalarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emeklilere ve ekonomiye dair geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak zam yapılmayacağını açıklamıştı. Gazeteci Fatih Portakal ise asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, "Hani Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya ekonomi olarak büyüdük diye bu ekonomi kime büyüyor? Kimin için büyüyor? Bu ekonominin büyüklüğünden ülkenin geneli faydalanıyor mu yoksa bundan ufak bir oligarşik düzen mi faydalanıyor" dedi.

"MÜJDEYİ VEREBİLİR"

Portakal ise canlı yayında yaptığı açıklamada; "Emekliye kapı kapandı, asgari ücrete ama ikinci bir düzenleme Haziran'da olabilir. Onu ben bekliyorum. Seçimi almak için bütün tuşlara basan bir Erdoğan var. O yüzden önümüzdeki günlerde asgari ücret müjdesi verebilir" diye konuştu.

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 21 Kasım'da yaptığı açıklamada; "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ