Fatma Kaplan Hürriyet: Büyükşehir borcunu ödese esnaf borcumu kapatacağım

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Nokta TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet, toplam 800 milyon borcu olduğunu belirterek, “Büyükşehir 41 milyon borcunu ödese esnafın borcunu kapatacağım” dedi.

Pazar günü sandık başına giderek kentlerimizi 5 sene emanet edeceğimiz isimleri seçeceğiz. Yerel seçimlere 4 gün kala Nokta TV İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ağırladı. Hürriyet kentimizin en çok seyredilen kanalı Nokta TV’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SORULARI CEVAPLADI

Ebru Şimsek’in moderatörlüğünü yaptığı Seçime Doğru programına konuk olan İzmit Belediye Başkanı ve adayı Fatma Kaplan Hürriyet Nokta Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Bugün Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akçaalan’ın sorularını cevapladı.

İZMİT BELEDİYESİ’NİN NE KADAR BORCU VAR?

Seçim öncesi İzmitlilere son mesajlarını ileten Hürriyet, hakkındaki iddialar hakkında konuştu. Fatma Kaplan Hürriyet, ‘Piyasaya 200 milyon lira borcunuz olduğunu, bu borcun alamadığınız araç kredileri yüzünden olduğunu söylediniz. Geride kalan 4 yılda belediyenin başka hiç mi geliri olmadı? Bir tek araç kredisi yüzünden mi belediye bu kadar borç yaptı?’ sorusuna cevap verdi.

“BELEDİYEYİ BORÇLU DEVRALDIK”

Hürriyet bu soruya şu cevabı verdi: “Sadece araç kredisi değil. Bizi ekonomik anlamda krize sokan hamleler yaşadık. 300 milyon bütçemiz vardı göreve geldiğimiz zaman ama 207 milyon resmi borcu vardı belediyenin. Ve 2018 yılındaki seçim çalışmalarının faturası da bize kesildi. Borç 250 milyonu buldu. Yüzde 80 borçla devraldık. Bize 50 milyon bırakılmıştı. Üstelik 2019’a kadar birçok arsa, mülk satılmış.

“PARA OLUK OLUK AKIYORDU”

53 milyonluk bir satış geliri elde edilmiş. Ona rağmen bu kadar borçla bırakıldı. Mecliste çoğunlukları vardı, ekonomi bozuk değildi, pandemi yoktu. Emlak vergileri rahat rahat ödeniyordu. Büyükşehir var, devlet desteği var. Para oluk oluk akıyordu belediyeye.

“VARLIK ORANIMIZI ARTTIRDIK”

Bakanlık yatırımları vardı. Dağıtılan toplar, bisikletler bakanlıktan hibe gelmiş. Biz borcumuzun hepsini ödedik. Bugün itibariyle ekonomik sıkıntı çok büyük. Devasa fiyat artışları var. Bizim 2 milyar 24 milyon bütçemiz var şu an. Varlık oranımızı 1,5 milyar arttırdık.

“BORCUM 1 MİLYAR BİLE DEĞİL”

Piyasaya 200 milyon borcum var. kamuyla beraber 800 milyon borcum var. Yüzde 44 civarında. Borcum 1 milyar bile değil. Bunları ödeyecek gücümüz var. Büyükşehir’den 41 milyon alacağımız para var. Onları ödeseler esnafa olan borcumuzu takır takır ödeyeceğiz.

“BELGELER ORTADA”

O konuyla ilgili sürekli yalan yanlış bilgiler var. Belgeler ortada. Büyükşehir’in bize yazdığı yazışmalar var. Bu borçla birlikte kent esnafı borcunu kapatabiliriz. Alacaklarımızı alsak borcumuzun büyük çoğunluğunu ödeyeceğiz. Bir de SGK’nın bize yaptığı taşkın haciz var. Bir tek bizim belediyeye yaptı bunu.

“KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR”

100 milyonluk alacağı için 3 katrilyonluk haciz yaptı. Diğer belediyeler çatır çatır arsa, mülk satıyor. Ama onlara yapmadılar. Daireleri perşembe günü satacaktık, salı günü haciz koydular. Haczi kaldırdık, onları satınca da rahatlayacağız. Sürekli bizi borçlu görsün vatandaşlar diye kara propaganda yapıyorlar. Ama benim gönlüm rahat, 5 sene boyunca ranta değil vatandaşıma çalıştım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ