Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet: İşçimi Büyükşehir’e ezdirmem

İzmit Belediyesi’nde çalışan 108 kadrolu işçinin toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Hürriyet şirket işçilerine de zam yapacaklarını belirterek “İşçimi Büyükşehir’e ezdirmem” dedi.

İzmit Belediyesi’nde çalışan 108

İzmit Belediyesi’nde çalışan 108 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin protokolü bugün belediye önünde gerçekleşti. Gerçekleşen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP İl Başkanı Bülent Sarı ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan katıldı.

ZAMMI KÜÇÜK AÇIKLADI

Programda ilk olarak Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük yaptı. Vedat Küçük’ün açıklamalarına göre, İzmit Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerin en düşük giydirilmiş maaşı, ilk 6 ayda 46 bin 835 lira, ikinci 6 ayda da 49 bin 757 lira olacak.  2. grup teknikerlerin en düşük giydirilmiş maaşı ise, ilk 6 ayda 50 bin 445 lira, ikinci 6 ayda 53 435 lira olacak. Teknik mühendislerin ise ilk 6 ay için 52 bin 580, ikinci 6 ay 55 bin 562 lira olacak.

“HEP DİKEN ÜSTÜNDE DURDUK”

Küçük’ün ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  “Hep birlikte kadrolu işçi arkadaşlarımızın alın terini onurlandırmak için güzel bir sözleşmeye imza attık. Bütün ekonomik sıkıntılarımıza, ve İzmit Belediye meclisinde bizim yaşadığımız engellemelere rağmen bir gün olsun işçimizi mağdur etmemek için hep diken üzerinde durduk.

“KİMSEYİ KAYIRMADIK”

Sendikalardan hesaplarımızı asla kaçırmadık. Şeffaf bir şekilde her şeyi önlerine serdik. Biz bunu samimiyetle yaptık. Ülkedeki bu ekonomik sorunlarda bu hepimizin boynunun borcu. Keşke daha çok zam verebilsek. Kimseyi kayırmadan, kim hangi işi yapabiliyorsa aynı ücreti vermeye çalıştık.

“AK PARTİ’NİN VERDİĞİ ZAMLAR BİZİM SAYEMİZDE”

Biz geldiğimiz zaman 49 farklı iş tanımı vardı. Bunu 7 iş koluna düşürdük. Kadrolarımızı ve şirket çalışanlarımızın ücretlerini birbirine yaklaştırmaya çalıştık. Sendikamız ile kapalı kapılar ardında pazarlık yapmadık. AK Parti’nin bugün diğer ilçelerdeki zamları İzmit belediyesinin sayesinde. Bizim sayemizde rekabet geldi. Neden önceden o zam oranlarını vermiyorlardı? Gebze Darıca’da yüzde 50-60’lar konuşluluyor. Bunlar hep bizim sayemizde.

“BİZİ BÜYÜKŞEHİR İLE KIYASLIYORLAR”

Şirket çalışanlarımız ile ilgili çalışmalara başladık. Onları da mağdur etmemek için elimizden geleni yapacağız. Onların da maaşlarını iyileştireceğiz. Belki de birkaç gün içinde şirket çalışanlarımıza da güzel bir iyilik yapmak istiyoruz. 30 kattrilyonluk Büyükşehir Belediyesi ile bizi kıyaslıyorlar ya. Merak etmesinler, ben işçimi kimseye ezdirmem. Ne büyükşehir’e ne başka birine ezdiririm” dedi.

Kadrolu işçilerin en düşük maaşı 46 bin 835 TL oldu