Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlinin hakkını yememeliler”

Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi tarafından mühürlenen Livadi Kafe sonrasında yaşanan olayları açıklığa kavuşturmak isteyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, “İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlinin hakkını yememeliler” dedi.

Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlinin hakkını yememeliler”

İzmit Belediyesi tarafından 10 yıl süreyle kiraya verilen Livadi Kafe’nin 10 yıllık süresi dolmuş ve geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi tarafından içinde müşteriler varken mühürlenmişti. Yaşananlardan sonra işletme sahibi Selçuk Özdöl hakkını aramak amacıyla dava açmış, olay ulusal basında da ses getirmişti.

TAM 10 YILLIK İHALE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan olay üzerinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında Livadi Kafe ile ilgili bilgiler verirken, “Livadi Kafe denilen alan, bizden önceki belediye yönetimi tarafından kiralanmış. Cephanelik merkezi bir alanda yer alıyor, yer restore edilmiş. Bir işletmeciye 10 yıl ihale edilmiş, tam 10 yıl. Kira süresi 2024 Haziran ayında dolmuş ve zaten kiralama ihalesi bittiğinde biz geri alacağız demişiz, Gülüme Kafe açacağız demişiz. Hem kamuya, hem topluma açıklamışız” diyerek 10 yıllık süre bitmeden önce ilgili bilgilerin verildiğini iddia etti.

GÜLÜMSE KAFE AÇACAĞIZ

Açıklamasının devamında ise kiralama sürecinin teknik detaylarıyla ilgili konuşan Hürriyet, “Livadi Kafe için hem yasa, hem de sözleşme gereği hak sahiplerine tebligat yapmışız. Aynı şekilde biz bu Livadi Kafe’ye de tebligatı çekmişiz. 6 Mayıs 2024 yapmışız bunu. Kafe kiralama süresi ise Haziran 2024 tarihinde bitiyor. Ardından bununla ilgili bir şey daha yaşanmış. İşletmeci belediyeye gelmiş, bir taahhütname imzalamış, 11 Haziran 2024 tarihinde imzalamış bunu. Bayram sonrası ilk resmi iş günü olan 24 Haziran 2024’te boş bir şekilde teslim edeceğimi beyan ve taahhüt edeceğini ifade etmiş. Peki şimdi biz ne yaşıyoruz? Tarihler geçmiş, biz önceden Gülümse Kafe yapacağız demişiz. Tüm bunlara rağmen, ben buradan çıkmam, sanki mal kendilerininmiş gibi bizi dava ediyorlar. İzmit’in çocuğuyum diyenlere sesleniyorum: “İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlinin hakkını yememeliler. Bu mal sizin değil. Bu yerler sizin malınız değil. Buralar kamunun malı. Buralarda bütün halkın hakkı var. Zaten yeterinde kullanmışsınız. Tam 10 yıl boyunca böylesine tesis 250 liraya kiraya verilmiş. Ne kadar acı. Şu an bir kişinin bir öğün yemeği 250 liradan fazla. Çok komik bir rakam. Bu kadar cüzi bir rakam üzerinden kiracılar kakmış biz haksızlık yapıyormuşuz gibi algı yaratıyorlar. İzmitlinin hakkını yemektir. İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlilerin hakkına giriyor. Biz sözleşmeye saygı duyduk, bitmesini bekledik. Süre bitmeden hiçbir şey yapmadık. Yüzsüzce açıklama yapıyorlar, dürüst değiller” ifadelerini kullandı.

Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’in çocuğuyum diyenler İzmitlinin hakkını yememeliler” - Resim : 1

Kaynak: Emirhan Akman