Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar Akdeniz İçin Birlik (AiB)

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar büyükelçi oldu. Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilen Fatma Seniha Nükhet Hotar Büyükelçilik unvanı verildi. Peki, Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir? İşte yanıtı..

Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar Akdeniz İçin Birlik (AiB)

Fatma Seniha Nükhet Hotar hayatı araştırılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan 16 Şubat Resmi Gazete büyükelçi atama kararı ardından Fatma Seniha Nükhet Hotar sorgusu başladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü olan Fatma Seniha Nükhet Hotar yeni görevi Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi verildi. Peki, Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir, kaç yaşında, nereli? Akdeniz için Birlik (AiB) nedir? İşte merak edilenler..

FATMA SENİHA NÜKHET HOTAR KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi ve Kantitatif Yöntemler Bölümü’nden mezun olan Fatma Seniha Nükhet Hotar ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’nda Doktora çalışmaları yapan Fatma Seniha Nükhet Hotar öncesinde aynı üniversitede öğretim elemanı olarak görev yaptı. 1990 yılında Yardımcı Doçent, 1992 yılında Doçent ve 1998 yılında Profesör unvanı alan Fatma Seniha Nükhet Hotar ardından Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yaptı. 2002 yılında siyasete atılan Fatma Seniha Nükhet Hotar Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 14 yıl boyunca genel başkan yardımcılığı görevi yaptı. 22, 23, 25 ve 26 dönem İzmir milletvekili olan Fatma Seniha Nükhet Hotar 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü oldu.

Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Fatma Seniha Nükhet Hotar Akdeniz İçin Birlik (AiB) - Resim : 1

AKDENİZ için BİRLİK (AiB) NEDİR?

Akdeniz için Birlik (AiB), Akdeniz'de işbirliğin güçlendirilmesini amaçlar. Hükümetler arası bölgesel bir örgüt olan AiB, 1995’te başlayan Barselona Süreci olarak bilinen Avrupa-Akdeniz Ortaklığı’nın (EUROMED) devamıdır. Siyasi diyalog ve ekonomiden sosyal ve kültürel alanlara kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsayan AiB işbirliği platformudur. Akdeniz için Birlik, EUROMED hedefleri ile ilerler. İnsan hakları ve temel özgürlüklere saygı, Avrupa-Akdeniz bölgesinde kültürler arası diyaloğun desteklenmesi ilkelerini içeren Akdeniz için Birlik bölgede barış, istikrar, güvenlik ve ortak ekonomik refah alanı tesis edilmesini teşvik eder. 13 Temmuz 2008 tarihinde Paris’te düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde kurulan Akdeniz için Birlik, 2010 yılında faaliyete geçti.