Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FED faiz kararı altını nasıl etkileyecek? Uzman isim heyecanlandırdı… ‘Altın desteklenecek’

Altın tarafında ortaya çıkan dalgalı grafikler hem mevcut yatırımcıların hem de potansiyel yatırımcıların kafalarını karıştırırken uzman isimler faiz kararlarının olası etkilerini değerlendirdi. Peki, altın yükselmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar…

Altın tarafında ortaya çıkan

Geçtiğimiz haftalarda ani bir geri çekilme ile potansiyel yatırımcılarına alım fırsatları sunan altın piyasası, son günlerde dalgalı seyri ile gündemden düşmemeye başladı. Bir düşüp bir yükselen altın fiyatlarından ötürü yatırım noktasında kafaları karışan tüketiciler, altında yükselişin devam edip etmeyeceğini, yeni dönem fiyatlarının hangi seviyelerde olacağını merak etmeye başladı.

Altında bugün de yukarı yönlü hareketler devam ederken uzman isimden önemli açıklamalar geldi. Ata Yatırım Genel Müdürü Mehmet Gönen, altın fiyatlarının hangi yöne evrileceği ile ilgili birtakım tahminlerde bulundu.

FAİZ KARARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Yükseliş hareketleri ile dikkat çeken ve mevcut yatırımcısının da yüzünü güldüren altın piyasası, Ata Yatırım Genel Müdürü Mehmet Gönen tarafından değerlendirildi. İsrail- Hamas çatışmasının büyüme riskinden ötürü altında geçtiğimiz günlerde bir miktar geri çekilmenin kayda geçtiğini ifade eden Gönen, ‘Ancak halen yüksek seviyelerde’ diye ekledi. Yurt dışına bakıldığında faiz artırımlarının sonuna gelinmiş olduğu düşüncesinin hakim olduğunu ifade eden Gönen, bu durumun gerçekleşmesi halinde altının destekleneceğini belirtti. Gönen, altın adına önemli bir gerilemenin beklenmediğini de bildirdi.

ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT

Mevcut duruma bakıldığı zaman Türk Lirası’nın dolar kuruna karşı aylık olarak yüzde 2,5 oranında değer kaybettiğini belirten Gönen, bu veri doğrultusunda gram altında bin 850 TL seviyesinin gayet mümkün olduğunu ifade etti. Altının kısa vadede çok oynak, uzun vadede ise enflasyon kadar değer kazanan bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Gönen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Normalleşen bir para politikası sonrasında mevduat ürünleri daha az oynaklık ile enflasyona karşı korunmayı yine sağlayabilir. “

Faiz kararlarının altın fiyatları üzerinde oldukça etkili olduğunu da belirten Gönen, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankamızın kararlarından ziyade global faiz piyasalarına bağlı hareket eder. Özellikle de ABD faizlerine dair gelişmeler, altın adına oldukça etkili olacaktır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…