FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artacak mı azalacak mı?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artacak mı azalacak mı?

ABD Merkez Bankası (FED), faiz kararını açıklamak üzere bir araya gelecek. Yatırımcılar ve piyasa analistleri, FED'in faiz politikasındaki değişiklikleri yakından takip ediyor. İşte 2023 Aralık ayı FED faiz kararı ile ilgili detaylar:

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? FED faiz kararı için planlanan toplantı 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Karar, 13 Aralık akşamı saat 21.00'da açıklanacak. Yatırımcılar, bu tarihi dolar, altın ve kripto para piyasalarında olası hareketlilikleri öngörmek adına yakından takip ediyor.

KASIM AYI FED FAİZ KARARI FED, Kasım ayındaki toplantısında faiz oranını sabit tutma kararı almıştı. Oy birliğiyle alınan bu kararda, FOMC'nin maksimum istihdam ve uzun vadeli yüzde 2 enflasyon hedefini desteklemek amacıyla federal fon oranını yüzde 5,25-5,50 aralığında tutma kararı alındı. Ekonomik faaliyetin "güçlü" bir hızda büyüdüğü ifade edilirken, istihdam kazanımlarının ılımlı ancak güçlü olduğu belirtildi.

Açıklamada, enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği vurgulanarak, ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğu ifade edildi. FED'in para politikası karar metni, ekonomik faaliyetteki büyümeyi daha önce "sağlam" olarak tanımlanandan daha da güçlü bir şekilde nitelendirdi.

FED, enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olma taahhüdünü sürdürürken, hane halkı ve işletmeler için mali ve kredi koşullarının muhtemel sıkılaşmasının ekonomik aktivite, işe alım ve enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği konusunda uyarıda bulundu.

2023 Aralık ayı FED faiz kararı ise yatırımcılar tarafından büyük bir beklentiyle bekleniyor. Piyasalar, faiz politikasında olası değişikliklere karşı hazırlıklı olmak adına bu tarihi yakından izliyor.