Fed faiz toplantısı ne zaman? 2024 Ocak Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz indirimi yapacak mı, beklenti ne yönde?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ocak ayı faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı. Ekonomi ve finans dünyasında büyük bir merakla beklenen toplantının tarihi, analist tahminleri ve detaylar şu şekilde:

Fed Faiz Kararı ve Toplantı Tarihi: Ocak ayı FED faiz kararı toplantısı 30-31 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Toplantı sonrasında faiz kararı ise 21.00-21.30 arasında açıklanacak.

2024 FED Faiz Kararı Toplantıları Takvimi: Bu yıl içinde toplam 8 adet Fed faiz kararı toplantısı düzenlenecek. Toplantı tarihleri şu şekilde sıralanıyor:

  • 19-20 Mart,
  • 30 Nisan-1 Mayıs,
  • 11-12 Haziran,
  • 30-31 Temmuz,
  • 17-18 Eylül,
  • 6-7 Kasım,
  • 17-18 Aralık.

Fed Faiz Beklentisi: Para piyasalarında, Fed'in ocak toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, mart toplantısında yüzde 68 ihtimalle faiz indirimine başlayacağı fiyatlanmaya devam ediyor. Özellikle enflasyon verilerinin yakından izlendiği bir dönemde, analistler faiz indirimlerine dair beklentilerini değerlendiriyor.

Uzman Analizleri ve Fed Yetkililerinin Açıklamaları: Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyonda hedefe ulaşılamayacağını belirtirken, faiz indirimine mart ayında başlamanın erken olduğunu düşündüğünü ifade etti. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise faiz indirimi için enflasyonun istikrar kazanması gerektiğini söyledi.

Piyasa Reaksiyonları: Enflasyon verilerinin ardından ABD 10 yıllık hazine tahvil faizi dalgalı bir seyir izleyerek günü yüzde 3,98 seviyesinden tamamladı.

Fed faiz kararı öncesi ve sonrasında finans piyasalarındaki hareketlilik yakından takip edilecek. 2024'e dair öngörüler ve alınacak kararlar küresel ekonomiye yön verecek önemli unsurlar arasında bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ