Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Federal Mogul’da MESS krizi: Grev!

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), asgari ücretin belirlenmesi sonrasında Türk Metal’i üçüncü kez görüşmeye çağırdı. Ancak  toplantıda MESS, zam teklifini yüzde 60’a çıkarırken, Türk Metal sendikası bu teklifi kabul etmedi ve masadan çekildi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası

Tepkisini Federal Mogul Arslanbey Fabrikasından gösteren Türk Metal Sendikası, MESS’e bağlı tüm işyerlerinde örgütlü olan işçilerle bir araya geldi. İşyeri baş temsilcisi Rüçhan Akmete, MESS’in yüzde 60 zam teklifini reddederek, kazanılmış haklarına sahip çıkma kararlılıklarını vurguladı.

MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

“Bugün, Türkiye çapında örgütlü olduğumuz MESS’ e bağlı tüm işyerlerinde, alın terimizin karşılığını almak için ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi duyurmak için bir araya geldik. Patron sendikası MESS, her zaman olduğu gibi yine taleplerimizi görmezden geldi. Yine, insanca yaşamak için talep ettiğimiz ücret zammını reddetti. İçinde bulunduğumuz yoksulluk, hatta açlık girdabından kurtulmak için hazırladığımız taslağın karşısına elle tutulabilecek bir şey koymadı. Şimdi sizlere soruyorum. MESS’in en son bu sabah revize ettiği yüzde 60’lık zam teklifini Kabul edecek miyiz? Peki, MESS’in bununla da yetinmeyip kazanılmış haklarımıza göz dikmesi karşısında sessiz mi kalacağız? Elbette kalmayacağız.

SENDİKA VE BAŞKANIN YANINDAYIZ

Ne tamamlayıcı sağlık sigortasından vazgeçeriz ne de ikramiyelerimizin kesilmesine ‘evet’ deriz. Hele hele 3 yıllık sözleşmenin, yanından bile geçmeyiz. Kazanılmış haklarımız ve alın terimizin karşılığı için sonuna kadar direneceğiz. Direne direne kazanacağız. Arkadaşlar, her seferinde karşımıza çıkarılan ‘Ekonominin içinde bulunduğu durum!’ masalına ya da ‘Türkiye’nin gerçekleri!’ masalına karnımız tok. Türkiye’nin tek gerçeği var; o da emekçinin, emeğinden başka hiçbir sermayesi olmayanların içinde bulunduğu durumdur. Bu süreçte, her zaman olduğu gibi yine sendikamızın ve genel başkanımızın yanındayız.

BİRLİK OLURSAK GÜÇLÜ VE BAŞARALI OLACAĞIZ

Biz ne kadar kararlı olursak, biz ne kadar bir ve beraber olursak, sendikamız da o masada o kadar güçlü ve başarılı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Geçmiş yıllarda sergilediğimiz mücadele azminden hiçbir şey kaybetmediğimizi, hatta daha da güçlenip büyüdüğümüzü onlara göstereceğiz. Bize, bu zammı layık görenlere, bizim ekmeğimiz küçülürken, bizim hayatımız yoksullaşırken, kendi kârlarını katlayanlara asla taviz vermeyeceğiz.

UYARIMIZI DİKKATE ALIN

Buradan bir kez daha hep birlikte MESS’e sesleniyoruz. Bu uyarımızı dikkate alın. İnsanca yaşamak için istediğimiz haklı taleplere sırtınızı dönmeyin. Biz kimseyi sırtından vurmayız ama yüz yüzeyken de mertçe mücadele ederiz. Mücadelemiz daha yeni başlıyor. Biz, Türkiye’nin en büyük, en karlı sanayi şirketlerinde çalışan Türk Metal üyesi metal emekçileri, yumurtanın, sütün, ekmeğin, zeytinin, peynirin hesabını yapar hale geldik. Ama hiç merak etmeyin, verdiğiniz o güçlü destekle, bu hesaptan da kurtulacağız. Tüm metal emekçileri adına bir kez daha altını çiziyor ve diyoruz ki emeğimizin karşılığını alana kadar, Eylemse eylem, grevse grev.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lastik İş Sendikası ev sahipliğinde
Sıradaki Haber Lastik İş’in ev sahipliğindeki Küresel Sanayi İşçileri Sendikası toplantısı başladı!