Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Federal Mogul’da protesto var! İşçiler hakkını istiyor

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle fabrikalarda eylem başladı. Federal Mogul işçileri de protestolara başladı

Türk Metal Sendikası ile

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında yaklaşık 150 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Ancak devam eden süreçte işçi oldukça mutsuz ve öfkeli. Hatırlanacağı üzere MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işveren sendikası tarafından ücret teklifi getirilmiş, bu teklifte ilk 6 aylık dilimde yüzde 35 oranında zam teklifi verilmişti.

İŞÇİLER HAKLARINI İSTİYOR

Bu teklifin üzerine Türk Metal Sendikası masadan kalkmıştı. MESS’e dahil olan fabrikalardan biri olan Federal Mogul Fabrikasında da bugün itibarı ile protestolar başladı. Bugün fabrika önünde 12-8 mesaisinden çıkan işçiler, fabrika önünde slogan atıp alkış tutarak yaşanan sürece tepkilerini dile getirdi. Federal Mogul İşyeri Baştemsilcisi Rüçhan Akmete, süreç içinde anlaşma sağlanmadığı takdirde yeni eylemler yapılacağının da sinyallerini verdi.

FABRİKA ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Fabrika önünde toplanan işçiler, “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak, yönetimi protesto etmek adına alkış tuttu. Protestonun tamamlanmasının ardından işçiler olaysız bir şekilde fabrikadan ayrıldı.