Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fidan: Artık şerefsizlerin enerji tesislerini de vuracağız!

Bakan Fidan, terör örgütü PKK’nın bütün noktalarının meşru hedef olduğunu hatırlattı. Üçüncü taraflara uyarılarda bulunan Fidan, “Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar” dedi.

Bakan Fidan, terör örgütü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ankara’da görüştü.

İki Bakan, ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Fidan’ın gündeminde Ankara’daki hain terör saldırısı vardı.

TERÖRİSTLER SURİYE’DEN GELDİ

Fidan, güvenlik güçlerinin çalışmaları neticesinde iki teröristin Suriye’den geldikleri ve burada eğitim gördüklerinin açıklığa kavuşturulduğunu söyledi.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN TOPYEKÜN MEŞRU HEDEFİDİR”

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Fidan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir.”

“ÜÇÜNCÜ TARAFLARI UYARIYORUM, PKK TESİSLERİNDEN UZAK DURUN”

Bakan Fidan, “Üçüncü taraflara, PKK’lı, YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını buradan tavsiye ediyorum.” diye ekledi. Konuşmasında Fidan, silahlı kuvvetlerin bu terör saldırısına cevabının son derece net olacağının altını çizerken, “Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN TAVRININ NE KADAR NET OLDUĞU BİLİNİYOR”

Dışişleri Bakanı, açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz pazar günü Emniyet Genel Müdürlüğü binası girişinde hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Teröristler, aracını gasp ettikleri bir vatandaşımızı şehit etti. Mikail Bozdoğan kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Teröristleri durduran kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar dileklerimi de yineliyorum. Terörle mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu biliniyor. Bu son olaydan sonra da istihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye’den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur.”