Filenin Sultanları’nda kriz! Tuğba- İlkin kadro değişikliğindeyeni iddia! İlkin Aydın kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Paris 2024'te Filenin Sultanları'nda Tuğba Şenoğlu'nun yerine İlkin Aydın'ın kadroya dahil edilmesi ve 'Galatasaray lobisi'nin etkisi' iddiaları tartışmalara yol açtı.

Filenin Sultanları’nda kriz! Tuğba- İlkin kadro değişikliğindeyeni iddia! İlkin Aydın kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Paris 2024 Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosunda yaşanan son dakika değişikliği büyük tartışmalara neden oldu. Sakatlığı nedeniyle 12+1 kişilik kadroya dahil edilmeyen İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu'nun yerine alındı. Şenoğlu, Paris'teki son antrenmanda kadrodan çıkarıldığını öğrenince büyük bir şok yaşadı.

GALATASARAY LOBİSİ BASKISI

Sosyal medyada büyük tepki çeken bu gelişmeye dair, İlkin Aydın'ın Galatasaray'ın baskısıyla kadroya dahil edildiği iddiası ortaya atıldı. Koç Daniele Santarelli'nin daha önceki açıklamaları, bu iddiaları destekler nitelikte. Tepkiler, İlkin Aydın'ın sakat olmasına rağmen kadroya alınmasını ve Tuğba Şenoğlu'nun formda olduğu dönemde kadrodan çıkarılmasını 'Galatasaray Lobisi'nin etkisi olarak değerlendirdi.

İLKİN AYDIN KİMDİR?

İlkin Aydın, 5 Ocak 2000 tarihinde Ankara'da doğdu. 24 yaşındaki voleybolcu, kariyerine İlbank ve TVF Spor Lisesi kulüplerinde başladı ve 2017 yılından itibaren Galatasaray Spor Kulübü'nde oynamaktadır. 2023 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımı ile VNL Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Galatasaray ile 2020-21 sezonunda CEV Kadınlar Kupası'nda ikincilik elde etti ve 2023-2024 sezonunda Balkan Kupası'nı kazandı. 1.85 boyundaki smaçör, Paris 2024 Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer almaktadır.

Kaynak: NTV Spor