Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı!

Kocaeli'de Büyük Filistin Eylemi etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi, ardından Uçurtma Tepesi'nde miting düzenlendi.

Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı!

Kocaeli'de Büyük Filistin Eylemi kapsamında dün Mimar Sinan, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Adnan Menderes üstgeçitlerine pankartlar asıldı ve bayraklı eylemler düzenlendi. Aynı saatte, eski İnterteks Fuar alanında bayraklı motosikletler, ATV'ler, çekici, servis araçları ve araç kurtarma araçlarının katılımıyla bir konvoy oluşturuldu. Bugün ise Kocaeli Büyük Filistin Eylemi kapsamında İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünde, Sabri Yalım Parkında ve Fevziye Camiinde toplanan gruplar Marina Kafe önünde birleşerek Sekapark Uçurtma Tepesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan binlerce Kocaelili ellerindeki Filistin bayrakları ve marşlarla, Üçurtma Tepesi'ne doğru yola çıktı ve alana varıldığında eylem miting ile devam etti. Binlerce vatandaş Filistin için dua etti ve kiran okundu. Mitinge ve yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katılım sağlayarak destek verdi.

Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 1

"EYLEMLER BÜYÜK BİR ETKİ OLUŞTURACAK"

Mitingde konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Muhammed Hanifi Albulut, "Tüm dünya bu katliama sessiz bir şekilde tepkisiz bir şekilde izin vermeye devam ediyor. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde bizim yaptığımız eylemlere benzer eylemler yapılıyor. Bizler biliyoruz ki bu eylemler İsrail'in yaptığı soykırımı durdurmak için büyük bir etki oluşturacak. Bu belki bugün olmayacak ama bir gün muhakkak olacak. Ve şuna inanıyoruz ki Gazze'de direnen kardeşlerimiz Gazze'yi terk etmeyen kardeşlerimiz bu direnişlerinde bizim onların yanında olmamızdan büyük bir güç ve kuvvet alıyor. Bir günde iki evladını şehit veren, üç evladını şehit veren anne ve babalar, anne ve babalarını şehit veren çocuklar bizim bu dik duruşumuzdan güç alıyor. Soykırımcı İsrail her gün bu suçu işlemeye devam ediyor. Nehir'den denize özgür Filistin" şeklinde konuştu.

Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 2

"3 MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Ardından sahneye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Dünyanın gözleri önünde büyük bir katliam, büyük bir soykırım gerçekleştiriliyor. Lafa geldiğinde dünyanın insan hakları bayraktarlığını yapanlar insan hakları dediğinde mangalda kül bırakmayanlar Filistin söz konusu olduğunda maalesef üç maymunu oynamaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde katıldığımız Avrupa'daki bir programda aynısı oldu. O programa katılan Fransa Delegasyonunun temsilcisi söz aldı ve dedi ki Ukrayna'da Rusların uyguladığı zalim savaş politikalarına karşı buradan bir deklarasyon yayınlayalım ve Rusya'yı kınayalım. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Kongresi adına bir demek yayınlayalım dedi.

Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 3

KATILIYORUZ AMA KONUŞAMIYORUZ

O konuşmasını bitirdikten sonra ben de söz istedim ve dedim ki evet oradaki zulüm, savaşın da bir ahlakı var. Kesinlikle bunu yapalım. Ama gözünüz sadece teninin rengi sizler gibi beyaz olanları görmesin. Gözü sizler gibi mavi olanları görmeyin. Aynı zamanda derisinin rengi ne olursa olsun dini, dili, ırkı her ne olursa olsun nerede zulüm varsa nerede bir mazlum varsa hepsini aynı şekilde görelim. Oraya nasıl sesimizi yükseltiyorsak Gazze'deki çocuklar için de sesimizi yükseltelim. Oraya da bir deklarasyon yayınlayalım. Sözlerimi bitirdikten sonra hiçbir söz söylenmedi. Tek bir kelime edilmedi. Diğer gündeme geçtiler. Toplantı bitti, dışarı çıktık. Yanıma yedi sekiz tane farklı ülkeden insanlar yanaştılar ve sanki duyulmasından korkuyormuşlarcasına kulağıma eğilerek kesinlikle haklısınız. Size katılıyoruz ama konuşamıyoruz dediler. Çok vahim bir durumda. O insan hakları bayraktarlığı yapan Avrupa'daki durum bu. Ama orada orada zulüm son bulana kadar katil İsrail zulmünü durdurana kadar sesimizi de sözümüzü de yükseltmeye devam edeceğiz Allah'ın izniyle. Biz dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı durmaktan sorumluyuz" ifadelerini kullandı.

Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 4 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 5 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 6 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 7 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 8 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 9 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 10 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 11 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 12 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 13 Filistin için binlerce Kocaelili eylem yaptı! - Resim : 14

Kaynak: Serhat Güneş