Filistin için gıyabı cenaze namazı kıldılar!

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri, İsrail- Filistin çatışması sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Filistin için gıyabı cenaze namazı kıldılar!

Cuma namazının ardından Fevziye Camii'nde bir araya gelen Kocaeli Gönül Teşekkülleri üyeleri, gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya; AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü ile Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Beledye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, YRP İl Başkanı Ali Taştan, STK temsilcileri ve siyasi partilerin destekçileri katıldı.

“İNSANLIK DIŞI SEVİYEYE ULAŞTI”

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık tarafından yapılan açıklama şöyle: "İşgalci israil güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı ve sakat kaldı. İsrail Gazze’ye yaptığı saldırılarda sivilleri hedef alarak sistematik bir biçimde öldürmek suretiyle savaş suçu işlemektedir. Tüm bunların yanında hastaneleri bombalayarak yaralıların tedavilerini engellemekte, hatta yaralıları almaya gelen ambulansları dahi vurmaktadır. Gazze’nin etrafına örülen duvarlar ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail son günlerde uyguladığı su ve elektrik kesintileri ile ablukanın boyutunu insanlık dışı bir seviyeye ulaştırdı. Bunlarla yetinmeyerek Gazze’nin birincil insani yardım ihtiyaçlarının sağlanmasını dahi engellemektedir. Bu yasa dışı ablukanın son bulması için var gücümüzle sesimizi duyurmalı ve kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız.

“ÇOK SAYIDA KATLİAM GERÇEKLEŞTİ”

İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar, her geçen gün bu zulmün boyutlarının artması Zaten kötü olan bölgedeki insani durumu, 2023 Ekim ayının başından itibaren daha da kritikleşmiştir. Gazze, 16 yıldır İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altındadır. Gazze’nin sosyal ve ekonomik kurumlarının işleyebilmesi için gerekli olan özellikle yakıt, ilaç ve gıda malzemesi gibi birçok ürünün abluka nedeniyle bölgeye alınmaması sonucu Gazze’deki insani kriz her geçen gün derinleşmektedir. İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanmaktadır. Nüfus yoğunluğu açısından dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de yaklaşık 60 bin olan toplam nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise neredeyse 2,5 milyona ulaşmıştır. Son dönemde gerçekleşen İsrail saldırıları krizi daha derinleştirmiştir. İsrail şimdiye kadar Cenin’de, Shuafat kamplarında, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi.

“DÜNYA GÖZÜNÜ YUMMUŞ DURUMDA”

İnsanları acımasızca katletti. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, apertheid rejimi İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları sistematik bir şekilde işgal etmeye devam ediyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Bizler biliyoruz ki yıllardır İsrail’in başlattığı bu insanlık dışı katliamlar gün gelip İsrail‘in kendi sonunu getirecektir. Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize dua ediyor ve her zaman destekçileri olacağımızı bildiriyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz" dedi.

Filistin için gıyabı cenaze namazı kıldılar! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ