Fındık kabuğunun sırrı açığa çıktı: Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Meğer öyle şifalıymış ki…
Fındık, hem lezzetli hem de sağlıklı bir kuruyemiştir. Canan Karatay gibi ünlü bir doktorun da tavsiye ettiği fındık, içi kadar kabuğu ve yaprağıyla da şifa kaynağıdır.
Fındık kabuğu ve yaprağı, bağırsakları rahatlatır, bağırsak florasını korur, kanı temizler ve kalp ve damar sağlığını destekler. Ayrıca yüksek antioksidan içerir. Fındığın faydalarını sizler için araştırdık. İşte haberimizin detayları!
FINDIK VE ÇAY İKİLİSİ
Canan Karatay, bir röportajında fındık ve çayın çok faydalı olduğunu söyledi. Açıklamasında bol bol şekersiz çay için ve fındık yiyin ifadelerini kullanan Canan Karatay, köy tereyağının da doğal olduğu sürece sabah akşam tüketilebileceğini belirtti.
Fındık ve çayın önemini vurgulayan Karatay, fındık ve fıstığın çıtır çıtır olduğunu, hem kan yaptığını hem de insanın içini ısıttığını, fındığın doğanın hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega-3 deposu olduğunu ifade etti ve “Çay da en güçlü antioksidanı içerir. Çay da kahve de öneriyorum” dedi.
FINDIK KABUĞU VE YAPRAĞI
Fındığın sadece içi değil, kabuğu ve yaprağı da sağlığa yararlıdır. Özellikle fındık ve fındık kabuğunun karaciğer hastalıklarına karşı iyi geldiği ortaya konmuştur. Konu ile alakalı Tarım Bakanlığı web sitesinden de bir paylaşım yapmıştır. Burada yer alan bilgilere göre, fındık kabuğu ve yaprağı şu hastalıklara iyi gelir:
- Karaciğer hastalıkları ve karaciğer damarları
- Kalın bağırsak ve rahim iltihapları
- Nezle, grip ve öksürük
- Sıtma ve sara hastalıkları
FINDIK KABUĞU ÇAYI TARİFİ
Fındık kabuğu çayı yapmak çok kolaydır. Bunun için, öncelikle temiz fındık kabuklarından bir avuç alın ve bir litre suya ilave edin yaklaşık on dakika ocakta kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp on dakika demleyin. Çayınız hazır. Daha tatlı olmasını isterseniz, bal ilave edebilirsiniz.