Fırat Nehri GÜZERGAHI: Fırat Nehri Hangi İllerden Geçer? Fırat Nehri Nereden Doğuyor? Fırat Nehri Nereye Dökülüyor?

Erzincan İliç altın madeni son dakika gelişmeleri merak edildi. Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kayması altında kalan 9 işçi aranmaya başladı. Fırat Nehri uyarıları peş peşe gelirken vatandaşlar Fırat Nehri güzergahı merak etti. Peki, Fırat Nehri hangi illerden geçer? İşte yanıtı..

Fırat Nehri GÜZERGAHI: Fırat Nehri Hangi İllerden Geçer? Fırat Nehri Nereden Doğuyor? Fırat Nehri Nereye Dökülüyor?

Erzincan İliç toprak kayması son durum milyonlarca vatandaş tarafından merak edildi. Tüm Türkiye'yi hüzne boğan Erzincan maden kazası İliç ilçesinde yaşandı. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde meydana gelen Erzincan altın madeni göçük ardından Fırat Nehri için alarm verildi. Erzincan İliç maden kazası sonucu zehirli siyanürün Fırat Nehri'ne akmaması için çalışmalar başlatıldı. Hal böyle olunca Fırat Nehri güzergahı merak edildi. Peki, Fırat Nehri nereden doğuyor, Fırat Nehri nereye dökülüyor, Fırat Nehri hangi illerden geçer, Fırat Nehri nerede

FIRAT NEHRİ GÜZERGAHI

Erzincan İliç altın maden kazası ardından zehirli siyanürün Fırat Nehri'ne akmaması için çalışmalar başladı. Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz " denildi.

Fırat Nehri GÜZERGAHI: Fırat Nehri Hangi İllerden Geçer? Fırat Nehri Nereden Doğuyor? Fırat Nehri Nereye Dökülüyor? - Resim : 1

FIRAT NEHRİ NEREDEN DOĞUYOR? NEREYE DÖKÜLÜYOR?

Ülkemizde çok kıymetli doğal ve tarihi güzellikler arasında yer alan Fırat Nehri, ülke sınırlarımızdan çıkarak Suriye ile Irak üzerinden Basra Körfezi'ne dökülüyor.

FIRAT NEHRİ HANGİ İLLERDEN GEÇER?

Güneybatı Asya'nın en uzun nehri olan ve üzerinde birçok baraj yapılan Fırat nehri, Erzincan ilinin Aykurt beldesinden çıkar. Fırat Nehri sırası ile Erzincan, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa il sınırı ardından Suriye oradan da Irak topraklarına girer. Irak'ta denize uzak olmayan bir noktada Dicle Nehri ile birleşerek Şatt'ül-Arab su yolu oluşur. Fırat Nehri Basra Körfezi'ne dökülür.