FİTRE ÜCRETİ 2024: Kişi Başı Fitre Ne Kadar 2024? Fitre Ne Zaman Verilmeli? Bu Sene Ramazan Fitresi Ne Kadar 2024 Diyanet?

11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine sayılı gün kala Ramazan fitresi araştırmaları hızlandı. Ramazan Bayramı öncesi verilmesi daha faziletli olan fitre ücreti 2024 belli oldu. Peki, kişi başı fitre ne kadar 2024? Fitre kime düşer? Fitre nereye verilir? İşte yanıtı..

FİTRE ÜCRETİ 2024: Kişi Başı Fitre Ne Kadar 2024? Fitre Ne Zaman Verilmeli? Bu Sene Ramazan Fitresi Ne Kadar 2024 Diyanet?

FİTRE ÜCRETİ 2024 / 11 Mart Pazartesi günü ilk iftarlarını yapan vatandaşlar Ramazan ayını bitimine odaklandı. Mübarek Ramazan ayında bir elin verdiğini diğer elin görmemesi usulüyle yardımlar yapıldı. Her sene ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kişi başı fitre ne kadar 2024 merak edildi. Çok sayıda vatandaş arama motorlarında Ramazan fitresi ne kadar, bu sene fitre parası ne kadar sorguladı. Peki, fitre kime düşer? Fitre nereye verilir? 2024 fitre ne kadar diyanet? İşte merak edilenler..

BU SENE FİTRE PARASI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirledi. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilecek olan 2024 fitre bedeli 130 TL oldu.

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fitre ne zaman verilmeli merak edenler için hemen söyleyelim ki Fitre yani fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günüdür ancak bayramdan önce de verilebilir. Hatta bayramdan önce verilmesi daha faziletlidir. Fitrenin bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilir.

FİTRE KİME DÜŞER? NEREYE VERİLİR?

Ramazan Bayramına kavuşan Müslümanların ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatması gerekiyor. Temel ihtiyaçlarının ve bir yıllık borçlarının dışında nisap miktarı (80,18 gr. altın veya bu değerde) mala sahip olan Müslümanlar kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için fıtır sadakası vermekle yükümlü oluyor. Kişi, kendisinin ve ergenlik çağına ulaşmamış çocuklarının fitresini vermek zorundadır. Kişinin ana-babası, büyük çocukları, karısı, kardeşleri ve diğer yakınları için fitre ödeme zorunluluğu yoktur. Şâfiî mezhebine göre ise fıtır sadakası vermek farzdır. Varlıklı kimsenin Müslüman olan eşi, çocukları, ana-babası ve diğer yakınları için de sadaka-i fıtır vermesi gerekir.