Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fiyat uygulaması bu kez güldürecek! Motorine 1 TL’nin üzerinde indirim… Tarih açıklandı!

Haftalardır zam üstüne zam güncellemeleri ile gündemden düşmeyen akaryakıt fiyatları, son olarak milyonların yüzlerini bir nebze olsun güldürecek bir gelişme ile akışta yer aldı. Kaynaklardan gelen bilgilere göre yetkililer akaryakıt indirimi için harekete geçti. İşte indirim güncellemesine dair ayrıntılar…

Haftalardır zam üstüne zam

Pandemi döneminde 100 dolara kadar dayanarak rekor kıran brent petrol, o dönem içerisinde benzin ve motorin fiyatlarına arka arkaya zamlar yapılmasına yol açmıştı. Sonrasında ise atılan birtakım adımlar ile brent petrolde gerileme kaydedilmiş ve buna bağlı olarak da akaryakıt fiyatları indirim ile müjdelenmişti.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen seçim öncesinde 18 TL seviyesinden işlem gören akaryakıt fiyatları, 2023 yılının sonlarına doğru hızla yükselişe geçti. Gerek brent petrolde görülen dalgalanmalar gerek oluşan kur farkı gerek ise de OPEC+ liderleri tarafından alınan arz kısıtı kararları, benzin ve motorin fiyatlarının rekor seviyelere tırmanmasına yol açtı.

Akaryakıt fiyatları 2024 yılına da hızlı bir giriş yaptı. Açıklanan ÖTV zammı ile 2 TL’nin üzerinde zamlanan sonrasında da arka arkaya zamlar alan benzin ve motorin fiyatları, 45 TL’ye dayandı. Bu fiyat güncellemeleri araç sahiplerinin yanı sıra toplu taşıma araçları ile yolculuk yapan tüketicilerin bütçelerini de doğrudan etkiledi.

Akaryakıtta indirim müjdesinin ne zaman verileceği, fiyatların ne zaman geri çekileceği merak edilirken beklenen haber nihayet geldi. Edinilen bilgilere göre yetkililer motorin indirimi için harekete geçti. Peki, motorine ne kadar indirim yapılacak? Motorin indirimi ne zaman geçerli olacak? İşte güncel gelişmelere dair ayrıntılar…

MOTORİN İNDİRİMİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Son dönemlerde arka arkaya zamlar alan motorin, son olarak indirim gelişmesi ile gündeme bomba gibi düştü. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre motorin indirimi için harekete geçen yetkililer, 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fiyat listelerini güncelleyecek. Şu an için gelen bilgilere göre motorinin litre fiyatında 1 TL 35 kuruşluk bir düşüş yaşanacak.

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul- Anadolu Yakası benzin- motorin: 40,37 TL- 41,93 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin- motorin: 40,46 TL- 42 TL
  • İzmir benzin- motorin: 41,39 TL- 42,99 TL
  • Ankara benzin- motorin: 41,17 TL- 42,77 TL