Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford işçileri pankartı astı: “Kafanızı çevirdiğiniz her yerde…”

Türk Metal’in MESS grup anlaşması için sunduğu sözleşme önerisini 30 Ağustos’ta paylaşacağını söyleyip, paylaşmamasına tepkiler dinmiyor. Ford işçileri ise seslerini duyurmak için her yolu deniyor.

Türk Metal'in MESS grup

Türk-İş’e bağlı Türk Metal, MESS grup sözleşmesi çerçevesinde sunacakları taslağı 30 Ağustos’ta açıklayacaklarını ifade etmişti. Aradan geçen 3 günde herhangi bir açıklama gelmemesi üzerine hem sosyal medyada hem de sahada çalışma başlatıldı.

TASLAK NEREDE BAŞKAN?

Ford Otosan işçileri ise duruşlarından asla taviz vermiyor. Sosyal medyada bir araya gelen ve “Taslak nerede başkan?” etiketiyle paylaşımlar yapan Ford işçileri, şimdi de fabrikanın yakınındaki billboardlara “Taslak Nerede?” pankartları asmaya başladı.

NE OLMUŞTU?

Türk-İş’e bağlı Türk Metal MESS grup sözleşmesi kapsamında teklif edecekleri sözleşme taslağını 30 Ağustos’ta duyuracaklarını söylemişti. 30 Ağustos biterken Türk Metal’in taslağı açıklamaması üzerine Ford işçileri sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.  Ford işçileri Türk Metal’e tepkilerini #TaslakNerede hashtagi ile yaptıkları paylaşımlarla gösterdi. Yapılan paylaşımlarda “Günlerdir Türk Metal’i uyarıp sarı kart gösteriyoruz. Size 1 eylüle kadar süre veriyoruz, dedik 30 Ağustos’ta taslağı açıklayacağız dediler. 150 bin metal işçisini beklentiye soktular, oyaladılar” ifadelerine yer verildi.  Bir başka paylaşımda “Bu eriyen ücretlerimiz!  Çalışıyoruz, çabalıyoruz ama hep yoksuluz! Birileri bizim sayemizde karını büyütürken bize açlık sınırında ücret reva görülüyor! Kabul etmiyoruz!” denildi.