Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford İşçileri talepleri listeledi; “Yemezler kardeşim”

Türk Metal ile Birleşik Metaş İş Sendikaları ve MESS arasında devam eden toplu iş sözleşmelerinde bir sonuca varılamaması üzerine işçiler greve gitti. İşçilerin 30 bin TL maaş istediği görüşmelerde, MESS’in teklifi ise yüzde 60 oldu.  Yaşanan gelişmelerin ardından yeni bir açıklama geldi.

Türk Metal ile Birleşik

Türkiye’de asgari ücretin 17 bin lira olması ve birçok kaleme yeni yılda zam yapılması vatandaşı zorluyor. Türk Metal ve Birleşik Metal ile masaya oturan ve bir süredir görüşmeleri devam ettiren ancak herhangi bir uzlaşmaya varılamayan toplu iş sözleşmelerinin yankıları devam ediyor. MESS’in yüzde 60’a çıkardığı teklife karşılık metal işçileri ise 30 bin TL talep ediyor.

“YEMEZLER KARDEŞİM”

Sosyal medya hesabında geçtiğimiz günlerde yapılan anket sonucunda işçiler 30 bin TL’lik maaşa ek olarak 3 bin TL de kıdem tazminatı istedi. Anketin yapıldığı sosyal medya hesabı Ford İşçi Bülteni konuya dair açıklama yayınladı ve yayınladığı açıklamada;  “Hele bakın siz bu MESS’in aklına! Bizans’ta oyun bitmez misali açıklama! Mart 2024’teki ikinci altı ay zammını da eklemiş, 1 yıllık size %110 teklif ediyoruz, daha ne istiyorsunuz demiş! Mart 2024 enflasyonunu şimdiden görecek kadar kahin olmuş MESS! Yemezler kardeşim, ne siz ne de TM bu sözleşme zammına Mart enflasyonu ekleyip işçileri kandırmaya kalkmayın yemezler ! Kırmızı çizgimiz belli! İlk altı ay asla ve asla %100’ün altına düşmeyecek! En düşük ücret NET 30 BİN! 3 lira da kıdem zammı istiyoruz!” ifadelerine yer verdi.