Ford işçisi en az 30 bin TL istiyor!

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden ve arabulucu sürecinin başladığı TİS görüşmelerinin ardından eylemlerin başladığı Ford Otosan işçileri maaş beklentilerini açıkladı.

Ford işçisi en az 30 bin TL istiyor!

Türkiye’nin en büyük otomotiv fabrikalarından olan Ford Otosan’da işçiler maaş düşüklüğü nedeniyle eylem başlatmıştı. Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden toplu iş görüşmeleri devam ediyor. MESS'in teklifi yüzde 35’de kaldı. İşçilerin beklentisi ise yüzde 119.

TEPKİ BÜYÜYOR

Yüzde 35’lik zam teklifi sonrası Ford işçisi eylem başlattı. Maaşlarının asgari ücret seviyesine gelmesi nedeniyle yaklaşık 2 yıldan bu yana işverene tepki gösteren işçiler, Kocaeli’nin en büyük otomobil fabrikası olan Ford Otosan’da 4 günü aşkındır eylem yapıyor.

ANKET YAPTILAR

Ford İşçi Bülteni isimli sosyal medya hesabında yapılan ankette işçiler beklentilerini açıkça dile getirdi ve maaş beklentilerinin en az 30 bin olması gerektiğini belirtti.

EN AZ 30 BİN LİRA

İşte bu anket kapsamında, oy veren yüzlerce işçinin oylarıyla anketten büyük çoğunlukla en az net 30 bin lira sonucu çıktı. Verilen oylara göre Ford işçisinin en düşük maaş beklentisinin net 30 bin lira olduğunu duyuran Ford İşçi Bülteni’nden konuyla ilgili yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

“TALEBİMİZ NET”

“Yüzlerce arkadaşımızın katıldığı anketimizin sonuçları! Bizler Ford Otosan işçileri olarak bu toplu sözleşmedeki kırmızı çizgimizi ilan ediyoruz! Bu sözleşmede en düşük işçi ücreti en az net 30 bin lira olmalıdır! Kimse bize brüt ücretlerle laf ebeliği yapmasın! Talebimiz net! En düşük ücret NET 30 BİN LİRA olmalıdır!”

Kaynak: HABER MERKEZİ