Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford işçisi sordu; “Paralar nerede?”

MESS ile sendikalar arasındaki toplu iş sözleşmeleri uzun bir süre gündemdeki yerini alırken, geçtiğimiz günlerde taraflar anlaşmaya varmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından işçiler şimdi de 400 liralık çeklerin nerede olduğunu sordu. 

MESS ile sendikalar arasındaki

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik- İş Sendikaları ile MESS arasında yapılan ve uzun bir süre konuşulan toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılmasının ardından işçiler şimdi de 400 liralık çeklerin durumunu soruyor.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

MESS ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında yapılan sözleşme kapsamında metal işçisi ilk 6 ayda yüzde 98 zam almasının yanı sıra sosyal haklarla beraber yüzde 157’ye kadar alacakları yükseldi. Bazı işçiler sözleşmeden memnun olmadıkları için sendikaya tepki gösterirken, 2023 Ocak ayındaki 400 liralık hediye çeklerinin geçen yıl yapılan sözleşmede olmasına rağmen ellerine geçmediğini belirterek paranın nerede olduğunu sordu.

“PARALAR NEREDE?”

Ford İşçi Bülteni isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Bu sendika kazanılmış hiçbir hakkı kaybetmedik dedi, mess kartlara 400 TL hak kazanmıştı bi ton yaygara yaptılar kartı alamayan kullanamaz yok o tarihten sonra girenlere yatmayacak bununla ilgili hiç açıklama yapılmadı mess kartlarına yatan paralar nerde?” ifadelerini kullandı.