Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. 2024 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçları

Ford Otosan ikinci çeyrekte 5 milyar 975 milyon TL net kâr açıkladı. Şirketin 2024 yılının ilk yarısında yurt içi satış gelirleri yıllık yüzde 19’luk azalışla toplamda 54,2 milyar TL oldu.

Ford Otosan ikinci çeyrekte

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO), 2024 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıkladı. Bu dönemde şirket, 15,7 milyar TL net kâr elde ederken, ikinci çeyrek kârı 5 milyar 975 milyon TL olarak gerçekleşti ve beklentilerin altında kaldı.
2024 yılının ilk yarısında yurt içi satış gelirleri, önceki yıla göre yüzde 19’luk bir düşüşle 54,2 milyar TL’ye geriledi. Şirketin hasılatı da bir önceki yıla göre yüzde 5 azalarak, esas faaliyet kârında yüzde 51’lik ciddi bir düşüş yaşandı. Bu durum, şirketin operasyonel performansındaki zorlukları ve pazar koşullarının yarattığı baskıları gösteriyor.
Mali tablolarında enflasyon düzeltmesi uygulayan Ford Otomotiv, geçen senenin aynı dönemine ait 12,08 milyar TL olarak açıklanan net kârını, 19,40 milyar TL olarak düzeltti. Bu revizyon, geçmiş dönem rakamlarının daha gerçekçi bir şekilde yansıtılmasını amaçlıyor.
Şirketin özkaynakları, incelenen dönemde yüzde 10 oranında azaldı, bu da finansal sağlamlık açısından bazı sorunların olabileceğine işaret ediyor.
Ford Otomotiv’in bu dönemdeki finansal sonuçları, gelecek stratejileri için önemli veriler sunarken, şirketin pazar koşullarına adaptasyon kabiliyeti ve karşılaşılan zorluklarla başa çıkma yöntemleri merak konusu olmaya devam ediyor.