Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otomotiv’e tarih verildi! Limanını genişletecek

Başiskele’de üretime devam eden dev otomotiv fabrikası Ford Otosan’ın liman genişletme projesinde yeni aşamaya gelindi. İnceleme ve değerlendirme toplantısı 2 Ekim’de yapılacak.

Başiskele’de üretime devam eden

Kocaeli’nin ve Türkiye’nin otomotiv devi Ford Otosan limanını genişletme çalışmasını sürdürüyor. ÇED süreci devam eden projede inceleme ve değerlendirme komisyonu aşamasına gelindi.
Projenin maddi değeri 3 milyar TL olarak açıklanırken, ortalama kapasite artışı 248 bin 349 metrekare alanda dolgu olarak yapacak. Projedeki dolfen planlamasına göre toplam 5 adet dolfen ile iskele kapasitesinin arttırılması tamamlanacak.

2 EKİM’DE GERÇEKLEŞECEK

Otomotiv tarafından yapılması planlanan liman projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme toplantısı 2 Ekim’de yapılacak.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
“KOCAELİ ili BAŞİSKELE ilçesi sınırları içerisinde FORD OTOMOTİV SANAYİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan LİMAN (İSKELE VE GERİ SAHA REVİZYONU, İLAVE DOLFEN) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği’nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 02/10/2024 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…