Ford Otosan işçileri isyan ediyor: "Stajyer bizden çok kazanıyor, Allah'tan korkunuz yok mu?"

Ford İşçi Bültenine mesaj gönderen işçiler çalışma şartlarına isyan etti. Mesaj atan bir işçi stajyer maaşının ana maaşa yakın olduğunu ifade etti.

Ford Otosan işçileri isyan ediyor: "Stajyer bizden çok kazanıyor, Allah'tan korkunuz yok mu?"

Ford Otosan işçileri Ford İşçi Bülteni adlı sosyal medya hesabından çalıştıkları şartlara isyan etmeye devam ediyor. İşçilerden gelen mesajları paylaşan hesapta işçilerin isyanı dikkat çekti. Hafta 3 gün işe gelen stajyerin 9 bin lira maaş aldığını iddia eden bir işçi 7 yıllık çalışan olmasına rağmen 12 bin TL para aldığını ifade etti.

“STAJYER 9 BİN TL 7 YILLIK İŞÇİ 12 BİN TL”

7 yıllık Ford işçisi gönderdiği mesajda, “Ford Otosan'da hatlarda yardımcı olarak çalışan stajyer arkadaşlarımız 9 bin TL maaş alıyormuş. Artık kıyaslamayı stajyer arkadaşlarla yapıyoruz. Bu arkadaşlar haftanın 3 günü işe geliyorlar. Ben 7 yıldır Ford Otosan'da çalışıyorum. Karşılığı 12-13 bin TL söylenecek başka söz yok bence” dedi.

“O PARAYA MUTFAK YOK”

Bir işçinin eşinden gelen mesajda ise, “Benim eşim 10 yıl önce Ford’a girince cebimiz para görecek sandık. Aksine günden güne cebimizden para azaldı içeri girdik. Kredi kartlarına boğulduk, evimzie icralar yağıyor. Eğitim her bireyin en temel hakkıyken ben çocuklarımın eğitim harcamalarını karşılayamıyorum. İlk defa sınava giremediler. Karınlarını zor doyuruyorum. Fiş veriyorlar o miktara ayakkabı yok, para veriyorlar o paraya mutfak yok Pazar yok. Yazık çok yazık” denildi.

İşte işçilerden gelen mesajlar;

“22 yıllık Ford Otasan’da çalışıyorum. Mess %35 teklif vermiş, bizim sendikada tepkisini göstermiş ve uyuşmazlık tutanağı hazırlayacağız diye bildiri yayınlamış. Yapma ya bu senaryoyu 22 yıldır izleyen biri olarak yazıyorum şimdi ne olacak söyleyeyim. Mess %35 veriyordu, sendika olarak direndik masaya yumruğumuzu vurduk %75 aldık. Kandırmayın artık bizi, pandemi de benim maaşım asgari ücretin 3 katı idi. Şuan asgari ücretin 1,5 katını alıyorum. Ne oldu bu maaşımın yarısı? Hani yıl bazında 3tl isteniyordu? Bu konu görüşülmedi mi? Yazık insanlar evinde huzursuz, çocuklarımıza gelecek hazırlamayı bırakın nasıl geçineceğiz diye düşünüyoruz. Artık bırakın işçi haklarını yemeği de birazda Allah korkusu sarsın içinizi”

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

“Uzun zamandır hanon otomotivde çalışıyorum. Çalıştığım bu dönem içerisinde sendikanın kendi şakşakçılarını tutmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Seminerler eğitimlerde hep kendi adamları. Maaşlar ile ilgili ne zaman konu açılacak olsa arkalarına bakmadan gidiyorlar. Arada bir resim çekinmeyi marifet sanan bu kan emici topluluktan artık bıktık.9. Aydaki enflasyon zammını bile işçisine veremeyen, kendi hak ettiğimiz paranın üstüne yatıp patronu kayıran bir sendika sizce işçiye ne verebilir. Üstüne üstelik enflasyonu almaktan aciz sendika birde sadaka verir gibi benim sözleşme paramı kesintilere kurban edip bize veriyor. Ben bu sendikaya hakkımı asla helal etmiyorum insanlar geçim derdindeyken arabasını bile işçi görmesin diye dışarıya park eden İsmail Çiçeğe'de yazıklar olsun”

“SABRIMIZ TAŞTI”

“%35 teklifle gelmek işçi ile alay etmektir! Sadaka değil hakkımızı istiyoruz! Artık sabrımız taştı! MESS bu tutumuyla sabrımızı taşırdı!”

“ZAVALLI ALİ KOÇ”

“Şu çok garip ustabaşı ve beyaz yaka hisseden hak alırken asıl bizim almamız gerekirken hiç bir şey yok bu ne menem iştir ne maaşı maaş ne ikramiyesi ikramiye hepsi düşürülmüş para kendileri biftek yesin bize kemik atsınlar! Öyle mi ya 8 yıl birincilik almış diye övünen o zavallı Ali Koç gözüm de o kadar fakir ki ruhu gariban! Çok üzüldüm onun bu haline insanlık da sınıfta kaldı! Bir kaç maş verse hem kendisi rahat eder vicdanen hem işçiler! Yazık çok yazık şunu unutmasın Ali Koç Atatürkçülük de insan haklarında laiklik de adalet de inan ki çok yanılttı beni hepsi politikaymış bana kimse Koç’u Atatürkçü laik halkçı dürüst çağdaş demesin yazık ki ne yazık gün gelir sizlere de ders veren bir işçi çıkar elbet bay Ali Koç!”

“BORÇSUZ ÇALIŞAN YOK”

“Ben dahil çevremde borçsuz çalışan yok ben neredeyse 1 senedir borçla döndürüyorum çarkı bu yıl 20 -20-20 3 kez kredi kullandım. 3 çocuk 3 öğrenci bu sözleşme tamamını alsalar bile Ocak ayında patlar.”

Kaynak: HABER MERKEZİ