Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otosan işçileri vergilerle başa çıkamıyor! İşverenden yardım istediler

Ford Otosan işçilerinin seslerini duyurdukları Ford Otosan İşçi Bülteni isimli sayfaya göre, Ford işçisi vergi dilimlerine itiraz ederek işçilerin dezavantajlı pozisyonda kaldıklarını dile getiriyorlar.

Ford Otosan işçilerinin seslerini

Kocaeli’de üretime devam eden Ford Otosan fabrikasındaki işçiler bu ay gelen avans bordroları sayesinde öğrendiklerine göre yüzde 27’lik vergi dilimine girdiler. Bu durumla başa çıkmakta zorlandıklarını ifade eden işçiler Ford Otosan İşçi Bülteni’nde anket açtılar.
Ankette, “Avans bordroları geldi. Yeni giren arkadaşlarımız hariç hepimiz neredeyse %27’lik dilime girmiş bulunmaktayız. Ne düşünüyorsunuz? Bu vergilerle nasıl başa çıkacağız?” diye sordular.

İŞVEREN KARŞILAMALI

Gelen yanıtlarda ise, “Vergiler işveren tarafından ödensin işçinin vergisi %15’e sabitlensin bu vergiyle maaşımız eriyor…” dediler. Bir diğer yanıtta ise, “Bir dahaki sözleşmede %20 üzerini işverenin karşılaşması talep edilmeli

YORUMLAR

8 adet yorum var

  1. Koç hiç bir zaman işçiye değer vermedi vermez beyaz yaka olacan cuma günü 4 çıkarlar işçi cumaya gitti diye yarım saat geç çıkar sözleşme hani çok iyidi 5 ay olmadan işçi patladı bunlar devleti kötü gösterecek işciye

    3
    1
    1. İşçiden %27 işverenden %61 alan Ak parti hükûmeti ak kaşık..Milleti sağmal inek yapan bu ülkeyi yönetenler..17bin lira 3 sığır bakmaya yetmiyo.

      1
      2
  2. Kurtuluş savaşı ile övünürüz hep ama vergisiz hayat isteriz.Sağlık,emniyet,öğretmenler,kamu çalışanlarının maaşları nasıl karşılanıyor düşünmeyiz.Asgari ücret kadarından muaf vergiler zaten.Her yıl vergi rekortmenleri işverenler açıklanıyor.Aç bir işyeri 10 kişi çaliştır desen bilmişler kayboluveriyor ortadan.Türkiyede 16 milyon civarı emekli var.Kamu çalışanlarınıda dahil ettiğiniz zaman devlet 25 milyon civarı insana maaş ödüyor.Yılbasından bu yana ne kadar elinize ücret geçtinizi belirtmemişsiniz tabii.Allah bu ülkeye zaval vermesin sağlıklı,huzurlu günler dilerim.

    6
    8
    1. Tespitleriniz çok doğru fakat bunları söylerken keşke 5’li çetenin vergilerinin af olduğunuda söyleseydin bende senin samimiyetine inansaydım işçi kesimi 22 yıldır sefalete mahkum edildi. 27 yıllık işçiyi EYT den emekli olamıyorum hala kirada oturuyorum. Emekli ikramiyesi ile daire bile alınamıyor bu ülkede artık binmişsiniz işcinin sırtına gül gibi geçinip gidiyorsunuz yazıklar olsun. Hakkımı yiyenlerede kul hakkım HARAM olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay
Sıradaki Haber Ailecek Emlakçı! Hacıoğlu’nun oğlu gayrimenkul ofisi açtı