Ford Otosan’da işçilerin yüzü gülmüyor! Yine bir sorun, yine kriz

Türkiye’nin otomotiv devi Ford Otosan’da işçiler Ford İşçi Bülteni’ne gönderdikleri mesajla her yıl yapılan İSİG eğitiminin bu yıl idari izinden sayılmamasına şu tepki gösterdi, “Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz?”

Ford Otosan’da işçilerin yüzü gülmüyor! Yine bir sorun, yine kriz

Ford Otosan fabrikasında her yıl yapılan İSİG eğitiminin geçtiğimiz yıllarda bir gün idari izinli sayılmak şartıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Ford İşçi Bülteni’nde ise işçiler bu yıl olanlardan şikayetçi. Ford Otosan fabrikasında bu yıl eğitimi evinizde yapın denilmesine rağmen kimseye idari izin verilmedi… İşte şikâyetin ayrıntıları: “8 saat boyunca koşar adım çalıştırarak yaptığınız baskı yetmezmiş gibi bir de ’12 saatlik eğitim var’ deyip evinize yapın bu eğitimi demek nasıl bir zihniyet? İnsanların sosyal hayatları yok mu?

HANGİ İŞ KANUNUNDA VAR?

Evine ailesine ayıracağı zamanı neden Ford Otosan ayırsın. Hangi iş kanununda var mesai saatleri dışında bile işverene hizmet edebilir diye. Hiç kendinizden utanmıyor musunuz böyle bir istekte bulunmaya. İnsan Kaynaklarının bundan haberi var mı?

HİÇ Mİ ALLAH’TAN KORKMUYORSUNUZ?

Üretimin olmadığı bir günde yaptıramazsınız. Ya da fazla mesailer bırakarak yapamazsınız. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz. Bu eğitimi yapmayın arkadaşlar yapmayın hiçbir şekilde. Böyle bir kanunsuz talepte bulunamazlar. Etik kuruluna şikayet edin uyumayın.”

Ford Otosan’da işçilerin yüzü gülmüyor! Yine bir sorun, yine kriz - Resim : 1

Kaynak: Emirhan Akman