Fransa Başbakanı kim oldu? Fransa Başbakanı Gabriel Attal kimdir?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elisabeth Borne'un başbakanlık görevini bırakmasının ardından boşalan koltuğa Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı atadı. İşte Fransa'nın yeni Başbakanı Gabriel Attal'ın hayatı:

Gabriel Attal Kimdir? Fransa'nın yeni Başbakanı Gabriel Attal, 16 Mart 1989 tarihinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşına rağmen hızlı bir siyasi kariyer yapmıştır. Sosyalist Parti'ye üyelikle siyasete atılan Attal, Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü ve Paris II-Panthéon-Assas Üniversitesi'nde eğitim almıştır.

Siyasi kariyerine Marisol Touraine'in parlamentodaki danışmanlığıyla adım atan Attal, sağlık ve sosyal işler alanında önemli görevler üstlenmiştir. Sosyalist Parti üyesi olarak başladığı siyasi kariyerini Emmanuel Macron liderliğindeki En marche hareketine katılarak değiştirmiş ve geniş bir tecrübe kazanmıştır.

Gabriel Attal, 2014 yılında Sosyalist Parti listesinden Vanves belediye meclis üyeliğine seçilmiş ve 2016'da Emmanuel Macron'un kurduğu En marche hareketine katılarak Sosyalist Parti'den ayrılmıştır. Attal, 2020 yılında Jean Castex Hükûmeti'nde Hükûmet Sözcüsü olarak görev almış ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmiştir.

Fransa tarihindeki en genç başbakan unvanını elde eden Gabriel Attal, 9 Ocak 2024 tarihinde Emmanuel Macron tarafından başbakanlık görevine getirilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ