Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kararı ile gidilen erken genel seçimlerde 2. tur oylamada sandıktan sol ittifak birinci olarak çıktı.

Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı

Fransa'da erken genel seçimlerin 2. turunda sandık çıkış anketlerine göre, sol ittifak ilk sıraya yerleşirken; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ittifakı ikinci oldu, ilk turun birincisi aşırı sağ ise üçüncü sıraya geriledi.

"HALKIMIZ REDDETTİ"

Aşırı solcu LFI lideri Melenchon, başını çektiği solcu ittifakının birinci çıktığı seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, "Halkımız en kötü senaryoyu açıkça reddetmiştir. Bu gece (aşırı sağcı parti) RN, mutlak çoğunluğa sahip olmaktan çok uzakta." ifadesini kullandı.

Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı - Resim : 1

BÜYÜK BİR RAHATLAMA

Melenchon, seçim sonuçlarını, "yeni Fransa'yı oluşturan milyonlarca kişi için büyük bir rahatlama" olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Yeni Halk Cephesini yönetime çağırma görevi olduğunu" ve buna hazır olduklarını kaydeden Melenchon, Macron’un "boyun eğmesi ve bu yenilgiyi geçiştirmeye çalışmadan kabul etmesi gerektiğini" belirtti.

Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı - Resim : 2

GÖSTERİLER DÜZENLENİYOR

Yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme işlemi, Fransa’nın ana kara topraklarında 18.00’de, başkent Paris, Marsilya ve Nice gibi büyük şehirlerde 20.00’de tamamlandı. Başkent Paris'te ve ülkenin farklı kentlerinde aşırı sağa karşı gösteriler düzenleniyor.

Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı - Resim : 3 Fransa'da sandıktan sol ittifak çıktı - Resim : 4

Kaynak: AA