Fransız emperyalizminden bıkan ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor! Bağımsızlık kongresi vakti

Fransız sömürgeciliğine karşı düzenlenecek kongre, 17-18 Temmuz tarihlerinde Bakü'de gerçekleştirilecek. Korsika, Melanezya, Polinezya, Karayipler ve Antiller'den bağımsızlık hareketlerinin liderlerinin katılacağı etkinlikte bir araya gelinmesi planlanıyor.

Fransız emperyalizminden bıkan ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor! Bağımsızlık kongresi vakti

Bakü, Fransız sömürgeciliğinin etkilediği Karayip ve Antiller adalarından oluşan Korsika, Melanezya, Polinezya'nın bağımsızlığı için düzenlenen ilk Kongre'ye ev sahipliği yapacak. Guadeloupe Kurtuluş Halk Birliği ve Bakü Girişim Grubu'nun desteğiyle gerçekleşecek etkinliğe, 15'ten fazla siyasi parti ve hareketin liderleri katılacak.

FRANSA’YA AYAKLANMA

Alınan bilgilere göre, Kongre'nin düzenlenme önerisi, Fransa'nın denizaşırı bölgelerinin bağımsızlık mücadelesi veren siyasi partileri ve hareketlerinden geliyor. Kongre'ye, Hollanda'nın Bonaire ve Saint-Martin adalarındaki kolonilerinden üç kuruluş onur konuğu olarak katılacak.

STRATEJİLER BELİRLENECEK

İki gün sürecek kongre, katılımcı partilerin Fransız sömürgeciliğine karşı daha etkili bir birlik ve koordinasyon sağlayarak somut eylem adımlarını tartışmaları için bir platform sunacak. Kolonilerin temsilcileri ayrıca, kendi kaderlerini belirleme mücadeleleri için en etkili stratejileri ve pratikleri ele alacaklar.

Kaynak: TR Haber