Futbola mavi kart: Nasıl kullanacak, ne zaman hayata geçirilecek?

Futbolda yeniden devrim gibi bir karar daha alınmak üzere... Mavi kart geliyor. IFAB'ın kararı yarın açıklayacağı iddia edilirken, kartı gören oyuncuların 10 dakika saha dışında kalacağı kaydedildi.

Futbola mavi kart: Nasıl kullanacak, ne zaman hayata geçirilecek?

Futbolda ilk kez 1979 yılında düzenlenen sarı ve kırmızı kartlara mavi kart da ekleniyor. İddialara IFAB'ın kararı yarın duyurması bekleniyor.

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Telegraph'taki habere göre, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu yarın mavi kart kullanımı açıklayacak. Mavi kartın hakemleri aldatmaya yönelik pozisyonlarda ya da itirazlarda kullanılacağı ve oyuncunun 10 dakika saha dışında kalacağı belirtildi. Oyuncunun iki defa mavi kart veya bir mavi ve bir sarı görmesi durumunda ise oyuncu dışında kalacağı ifade edildi.

İNGİLTERE FEDERASYONU İSTEKLİ

IFAB'ın bu uygulamayı şuan için en üst düzey liglerde uygulamayı düşünmese de yaz aylarındaki bazı liglerde denemelerinin yapılacağı okuyuculara aktarıldı. Telegraph Gazetesi'ndeki haberde, İngiltere Futbol Federasyonu'nun denemelerde istekli olduğu ve F.A. Cup ile birlikte Kadınlar F.A. Cup'ta uygulamaların denenebileceği belirtildi.

GALLER DENEMEK İSTEDİ

Haberde ayrıca, Galler Futbol Federasyonu'nun benzer bir uygulamayı bu sezon denemek istediği fakat federasyonun gerekli izinleri alamadığı için hayata geçirilmediği kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ