G7'den yıllar sonra gelen sürpriz! Suriye'ye büyükelçi atadılar

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Suriye'ye büyükelçi atayarak dikkat çekmek istediklerini açıkladı. Bu adım, iç savaşın başlangıcından bu yana Şam'da diplomatik misyonunu yeniden başlatan ilk G7 ülkesi olarak İtalya'nın öncülüğünü işaret ediyor.

G7'den yıllar sonra gelen sürpriz! Suriye'ye büyükelçi atadılar

İtalya 2012 yılında Beşşar Esad hükümetinin vatandaşlarına uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla Şam'daki büyükelçiliğinin tüm personelini geri çağırmış ve Suriye'deki diplomatik faaliyetlerini durdurmuştu. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Stefano Ravagnan'ın kısa süre içinde görevine başlamasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, İtalya geçen hafta Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e, AB'nin Suriye'de daha aktif bir rol oynaması için talepte bulunan yedi ülke arasında yer aldı.

İTALYA TEK

Evet, şu anda Şam'da altı AB ülkesinin büyükelçiliği bulunuyor: Romanya, Bulgaristan, Kıbrıs, Çekya ve Macaristan. Ancak, İtalya'nın yanı sıra ABD, Japonya, Britanya, Kanada, Fransa ve Almanya gibi G7 ülkelerinin Şam'da büyükelçiliği yok.

Kaynak: Cumhuriyet