Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Galata Kulesi Giriş Ücreti 2024

İstanbul denildiğinde akla gelen tarihi yapılardan biri Galata Kulesi oluyor. 2024 yılında Galata Kulesi’ni ziyaret edebileceğiniz günleri ve giriş ücretinin ne kadar olduğunu sizler için araştırdık.

İstanbul denildiğinde akla gelen

Galata Kulesi, İstanbul denildiğinde ilk akla gelen tarihi yapılar arasında yer alır. Galata Kulesi’nin eşsiz manzarası sayesinde İstanbul panoramik bir şekilde izlenebilir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden biri olan bu tarihi yapı, Bizans Dönemi’nde inşa edilmiştir. Kulenin inşa edilme amacı ise askeri bir yapı olarak kullanılmasıdır.

700 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapan Galata Kulesi, Bizans İmparatorluğu’nun son yıllarında inşa edilmiştir. Kuleyi inşa edenler ise İtalyan kent devleti olan Ceneviz Cumhuriyeti’dir. Cenevizliler İstanbul’un savunması için Galata Kulesi’ni ve Yoros Kalesi’ni inşa etmiştir. Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı olarak bilinen yapıdır. İnşa edilen bu yapılara askeri birlikler gözcü olarak yerleştirilmiştir.

GALATA KULESİ’NİN GİRİŞ ÜCRETİ

Galata Kulesi halka açık bir işletme olarak hizmet vermektedir. Galata Kulesi’nin işletmesi 2020 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTUR’a aitti. Ancak bu durum 2020 yılında değişti ve kule Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir müze olarak hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Galata Kulesi için büyük bir restorasyon çalışması başlatıldı. Kulenin üst katındaki restoran kaldırıldı ve ziyaretçiler için daha geniş bir alan ayrılmış oldu.

2024 yılı için Galata Kulesi’ne giriş ücreti 650 TL olarak belirlenmiştir. Yabancı turistler için geçerli olan giriş ücretleri de yine 650 TL olarak belirlenmiştir. 2020 yılında müze olarak hizmet vermeye başlayan Galata Kulesi’nde müze kart geçerli olmaya başlamıştır. Bu kart sayesinde vatandaşlar normal giriş ücretinin çok altında bir fiyata müze karta sahip olarak Galata Kulesi’ni ve diğer birçok tarihi yapıyı ziyaret edebilir.

GALATA KULESİ HANGİ GÜNLER ZİYARET EDİLEBİLİR?

İstanbul’da yaşayanlar tarafından da sık sık ziyaret edilen Galata Kulesi, kenti gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da ziyaret ediliyor. İstanbul’u tepeden izlemek isteyenler ve bu eşsiz manzaranın tadını çıkartmak isteyenler sabah 08:30 ile akşam 23:00’a kadar kuleyi ziyaret edebilir. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan İstanbul’u gün içerisinde istediğiniz saatte rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Gün içerisinde oldukça geniş bir ziyaret imkanı sunan Galata Kulesi aynı zamanda haftanın yedi günü ziyaretçilerine kapılarını açık tutuyor.

GALATA KULESİ’NE ULAŞIM NASIL SAĞLANIR?

Galata Kulesi İstanbul’un tarihi ve en turistik ilçelerinden biri olan Beyoğlu’nda yer alıyor. Galata Kulesi’ne ulaşmak için en kolay yol Karaköy’den ya da İstiklal Caddesi’nden sağlanabilir. Eminönü, Vatan ya da Şirinevler güzergahından Galata Kulesi’ne gitmek için Kabataş-Bağcılar tramvayı kullanarak Karaköy’e ulaşılabilir. Denize sırtınızı verdikten sonra karşınıza baktığınızda Galata Kulesi’ni görebilirsiniz.

Tramvayı kullanarak Karaköy durağında indikten sonra dik yokuştan çıktıktan sonra Galata Kulesi’ne ulaşım sağlanabilir. Aynı zamanda Karaköy’ giden otobüsler kullanılarak da Galata Kulesi’ne ulaşım sağlanabilir.

Anadolu Yakası’ndan gitmek isteyenler ise Üsküdar ya da Kadıköy’den Kabataş motoru kullanılarak Galata Kulesi’ne ulaşım sağlanabilir.

GALATA KULESİ’NİN ETRAFI

Galata Kulesi’nin etrafında günümüzde birçok kafe ve restoran hizmet vermeye başlamıştır. Özellikle közde Türk Kahvesi yapan mekanlar Galata Kulesi’ni yakından görmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Galata Kulesi hakkında bilinen en yaygın rivayet ise kuleye ilk kez birlikte çıkan sevgililerin birbirleri ile evlenmesidir. Bu nedenle özellikle evlilik hayali kuran genç çiftler, sevgilileri ile Galata Kulesi’ni sık sık ziyaret etmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aile destek ödemesinden faydalanan hak
Sıradaki Haber EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK? Aile Destek Yardımı Ne Zaman Yatar?