Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı oynanacak mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı son durum ne?

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı oynanacak mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı son durum ne?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi gerginlik yaşanıyor. Suudi hükümetinin, karşılaşmada Atatürk pankartı ve tişörtü ile çıkma talebine ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermemesi üzerine iki kulüp arasında kriz patlak verdi. İki kulüp, yasağın kaldırılması talebinde bulundu ancak taleplerinin kabul görmemesi durumunda sahaya çıkmama kararı alındığı belirtiliyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da oynanacakları Süper Kupa maçına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün yazılı olduğu pankartla çıkmak istediklerini açıkladı. Ancak henüz otoriteler tarafından kabul edilmediği belirtilen bu talebin ardından durumun netleşmediği ifade edildi.

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ise "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" şeklinde bir açıklama yaptı. İki kulübün bu konudaki kararlı tutumu, maç öncesi gerilimi artırdı.

Süper Kupa maçının oynanıp oynanmayacağı, Suudi hükümetinin tutumuna ve kulüplerin kararlılığına bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ