Galatasaray'ın yeni sağ beki Sergei Aurier kimdir? Sergei Aurier nereli, kaç yaşında?

Galatasaray'ın yeni sağ beki Sergei Aurier kimdir? Sergei Aurier nereli, kaç yaşında?

Galatasaray, sağ bek pozisyonu için İngiltere'nin Nottingham Forest takımında forma giyen Serge Aurier ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, Fildişi Sahili Milli Takımı oyuncusu olan tecrübeli sağ beki bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmayı planlıyor. 31 yaşındaki futbolcu, şu an Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesini temsil ediyor ve transferi için Nottingham Forest'a bonservis bedeli ödenmeyecek. İlk etapta 6 aylığına transfer edilecek olan Serge Aurier'e yaklaşık 650 bin euro ödenecek.

Galatasaray ile Nottingham Forest arasında yapılan son görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirtilirken, transferin kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

SERGE AURİER KİMDİR?

Futbol kariyerine Lens alt yapısında başlayan Serge Aurier, Lens'ten Toulouse'a 1.3 milyon euro bedelle transfer oldu. Toulouse'da gösterdiği performansla dikkat çeken Aurier, 2015'te 10 milyon euro karşılığında PSG'ye transfer oldu. PSG'de başarılı bir dönem geçiren sağ bek, 2017'de 25 milyon euro bonservis bedeliyle Tottenham'a transfer oldu. Kariyerinde sakatlıklar yaşayan Aurier, Tottenham sonrasında Villarreal ve Nottingham Forest formalarıyla mücadele etti. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan Aurier, 85 kez milli formayı giydi ve 4 gol kaydetti. Transfermarkt verilerine göre Aurier'in piyasa değeri 7 milyon euro.

Kaynak: HABER MERKEZİ