Gazze Şeridi Eyleminde Burger King’e saldırı!

İzmit’te gerçekleşen El Ele Gazze Şeridi eyleminde bazı vatandaşlar Burger King Mağazasında taş ve şişe fırlatarak, yuhalamaya başladı.

Gazze Şeridi Eyleminde Burger King’e saldırı!

İsrail'in saldırılarına dikkati çekmek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla bugün Başkan İstanbul, Ankara ve Kocaeli olmak üzere birçok kentte "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenlendi. Türkiye çapındaki protestoların Kocaeli ayağını, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği organize etti. İzmit’te bulunan Fevziye Camiinden başlayan "El Ele Gazze Şeridi" Fevziye Camii, Yeni Cuma Camii, Eren Vamii, Eski Kandıra Sapağı, Konak Hastanesi ve E5 boyunca devam ederek, 262 Towers, Brisa önünden devam edecek ve Mobesko köprüsünde kadar son bulması hedefleniyordu. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler, omuzlarında ise kefiyeler taşıyan binlerce katılımcı, Gazze'deki direnişe desteklerini gönderdi.

BURGER KİNG'E TAŞ VE ŞİŞE ATTILAR

Zincir yürüyüş yolundaki Burger King önüne gelindiğinde ise vatandaşlar içerde yemek yiyenleri yuhalamaya başladı. Gruptan taş ve su şişeleri fırlatılması üzerine içeride müşteriler varken kepenklerini mağaza kepenkleri kapatmak zorunda kaldı. Taş fırlatılması sonrası yapılan ısrarlı anonslar sonrası kalabalık restoran önünden dağıldı.

https://fb.watch/ogA3GK8Sod/