Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebzeli bürokrat İbrahimcioğlu KOSGEB başkanı oldu

5 yıldır Bilişim Vadisi’nin Genel Müdürlüğü’nü başarı ile yürüten Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOSGEB’in başına getirildi. Ataması dün gerçekleşen İbrahimcioğlu’nun hafta başında görevine başlayacağı öğrenildi.

5 yıldır Bilişim Vadisi’nin

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na çok önemli görev. Uzun bir dönem Bilişim Vadisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Gebze’de önemli projelere imza atan İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) atandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İbrahimcioğlu, uzun yıllar Teknopark’larda üst düzey yöneticilik yaptı. Akabinde Kasım 2018’de Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak mesaisine başlayan İbrahimcioğlu, resmi gazetenin bugünkü yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle KOSGEB’in yeni başkanı oldu.

BİLİŞİM VADİSİ’NE ÇAĞ ATLATTI

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 2011 yılında fikri 2015 yılında ise fiziki olarak Milli Teknoloji Hamlesi’nin bir vizyonunu olarak Gebze’de hayata geçirilen Bilişim Vadisi’ndeki Genel Müdürlüğü döneminde BV’ye adeta çağ atlattı. Merkez kampüs olarak Gebze’yi teknoloji üssü yapmayı başaran İbrahimcioğlu, görev sürecinde sırasıyla önce İstanbul, sonrasında İzmir ve en sonunda Bakü kampüslerini hizmete aldı. Beş yıllık süre zarfı içinde İbrahimcioğlu ve ekibi Mobilite, Bağlantı Teknolojileri, Siber Güvenlik, Tasarım Teknolojileri, Akıllı Şehirler ve Oyun Teknolojileri kategorilerinde yüzbinler kişinin katıldığı etkinlere ev sahipliği yaptı ve Bilişim Vadisi’nin binlerce ARGE mühendisine de kapıların açılmasını sağladı. İbrahimcioğlu kaptanlığında Bilişim Vadisi, 2023 Vizyon hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin gücüne güç katmaya, katma değeri yüksek yeni teknolojilerin ve ürünlerin üretilmesini sağlamaya önem gösterdi.

BAKAN KACIR’IN A TAKIMINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 Haziran ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, dünkü Resmi Gazete’nin ilgili sayısındaki Cumhurbaşkanlığı genelgelerinde bakanlıkta önemli değişikliklere gitti. Sanayi Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nda yeni görevlendirmeler ve değişiklikler yapan Kacır, bakanlığın önemli kurumlarından olan KOSGEB’i ise İbrahimcioğlu’na emanet etti.

AHMET SERDAR İBRAHİMCİOĞLU KİMDİR?

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında imalat sektöründe girişimi oldu. Mezun olmasının ardından inşaat sektöründe çalışmaya başlayan İbrahimcioğlu endüstriyel tesis, sanat yapıları ve konut projelerinde yöneticilik yaptı. 2012 yılında Teknoloji girişimcisi olarak KOSGEB ve MÜSİAD destekli Kuluçka merkezinde yer aldı. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Bölümü’nde “Sürdürülebilir Yapılarda Gayrimenkul Değerleme” konulu çalışma yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta Teknik Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan İbrahimcioğlu, 2019 yılında “Bilişim Sektöründe Teknolojinin Planlanması” tezi ile ikinci Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Kasım 2018’de Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak göreve başlayan İbrahimcioğlu, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde “Kriz ortamlarında Teknoloji odaklı Sanayinin Dayanıklılık (Resilience) Kapasitesinin Araştırılması” adlı doktora çalışmasına devam etmektedir. Brüksel Merkezli İnovasyon ve Teknoloji Derneği başkanlığını yapan İbrahimcioğlu, Türk teknoloji girişimcilerinin uluslararası projelerde daha fazla yer alabilmesi için lobi faaliyetleri yapıyor. İbrahimcioğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Dijital Oyun ve Animasyon Geliştirme A.Ş. ile Türk oyun geliştirme ekosistemine katkı sunarak ülkemizin ve özellikle gençlerin küresel dijital ekonomiden daha fazla yararlanması için çalışmalar yürütüyor. Bilişim Vadisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam eden İbrahimcioğlu Milli Teknoloji Hamlesi, Sürdürülebilirlik, Sanayinin Dijital Dönüşümü, Yatırım Fonları kapsamında üniversitelerde, ulusal ve uluslararası etkinliklerde anahtar konuşmacı olarak yer alıyor. Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyet üyesi, evli ve üç çocuk babasıdır.