Gebzeli firma kimyasal deposunun kapasitesini artırıyor! Detaylar belli oldu

Gebze’de faaliyetlerine devam eden İTT Uluslararası Taşımacılık San. Ve TİC.LTD. ŞTİ’nin başvurduğu kimyasal depo artış talebi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Gebzeli firma kimyasal deposunun kapasitesini artırıyor! Detaylar belli oldu

İTT Uluslararası Taşımacılık San. ve TİC.LTD. ŞTİ’nin faaliyet alanında gerçekleştirdiği “Kimyasal Madde Depolama (Konteynır Depolama)” işinde kapasite artırma için başvuru yapılmıştı. İlgili firmanın Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu ise sonuçlandı. Firmanın kapasite artışı için bir engel kalmadı.

DETAYLAR ŞÖYLE

Kapasite artışı için yapılan başvurunun teknik olmayan detayı ise şöyle özetlendi, Proje alanında her biri ortalama 25 metreküp kapasiteli 270 adet İSOTANK konteyner kullanılmakta olup toplam ISO tank konteyner ile kimyasal depolama kapasitesi 6750 metreküptür. Ayrıca proje alanında 1 m3 hacminde toplam 500 adet IBC depolama yapılmakta olup, IBC depolama kapasitesi 500 m3 tür. 0,25 m3 variller ile ise 1000 adet varil kullanılmakta olup, varil depolama kapasitesi 250 m3 tür. Nihai durumda tesiste depolama kapasitesi 7500 m3 , elleçleme kapasitesi ise 2.500 m3 olacaktır.”

PROJEDE ARTIŞI SONRASI İSTİHDAM DURUMU

Tesiste 105 personel çalışmaktadır. Kapasite artışı sonrasında kişi sayısında artış planlanmamaktadır. Tesiste günde tek vardiya 8 saat, ayda 25 gün, yılda 300 gün çalışılmaktadır.

Kaynak: Emirhan Akman