Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gece kulübündeki yangında yeni gelişme: İşçinin ifadesi ortaya çıktı

Şişli’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangında 29 kişi yaşamını  yitirdi. Yangından sağ kurtulan işçinin ise ifadesi ortaya çıktı. 

Şişli'de geçtiğimiz günlerde meydana

İstanbul’un Şişli ilçesinde Gayrettepe mevkiinde meydana gelen yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise olaya ilişkin soruşturma başlatırken, iş yerinin mesul müdürü İsmet Ş., iş yerinin ortakları Mehmet Memduh C. ve Şehzade Ş., muhasebeci Salim A., işletme müdürü Arda Arman P., tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A. ve iş yeri ortağı F.D ise geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

“ALEVLERİN ÇIKTIĞINI GÖRDÜK”

Faciaya gece kulübünün içerisinde yakalanan ve yangın tüpüyle müdahalede bulunup sonrasında ise arka çıkıştaki yolu bularak kurtulan marangoz işçisi Ercan Erkan’ın olay sonrasındaki ifadesi ortaya çıktı. Erkan verdiği ifadede, “Mekanda locaları ve duvarları mobilya ile kaplıyorduk. Çalışmış olduğumuz yerin 10 metre arkasında kaynak işi yapan kişinin çalıştığı yerden bir anda alevler çıktığını gördük. Bu sırada ‘Yangın çıktı’ şeklinde bağrışmalar oldu” dedi. Erkan ayrıca 15 yıllık usta olduğunu ve çalıştığı şirket sahibinin olay sırasında vefat eden Ramazan Alpan’ın olduğunu da sözlerine ekledi.

“TANIMADIĞIM BİRİSİ BANA YANGIN TÜPÜ VERDİ”

17 yaşındaki Efe Demir’in alevlere doğru yangın tüpüyle gittiğini gördüğünü belirten Erkan, Efe Demir’in yaşından dolayı zarar görmesini istemediğini söyledi. Erkan, “Yanımdakilere uzaklaşmasını söyledim. Yangın tüpünü ateşin üzerine sıkarak ateşi söndürdüm. Yangın tüpü bittikten sonra tanımadığım birisi bana başka bir yangın tüpü verdi. Fakat bu yangın tüpü mandalına basmama rağmen çalışmadı. Bu sırada yangın bitme noktasına geldiği için insanlar kaçmayı bıraktı” diye konuştu.

“GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYORDU”

Olaya dair ifadesinin devamında elektriklerin kesildiğini ve kaos ortamı oluştuğunu belirten Erkan, ” İnsanlar bağırmaya başladı. İçerisi karanlık oldu, göz gözü görmüyordu. Ben kendi çabam ile koşarak tuvaletlere doğru gittim. Orada bir koridora girdim. Fazla duman yoktu. Ardından yoğun şekilde duman gelmeye başladı. Ayakta durduğum için dumanın beni daha fazla etkilediğini anlayarak yere yatarak yerde sürünmeye başladım” dedi.

 

“KENDİMİ DIŞARI ATTIM”

Gayrettepe’deki yangından sağ olarak kurtulmayı başaran Erkan; “Koridordan sürünerek geçerek vestiyer kısmı bölümünden koşarak kendimi dışarıya attım. Dışarıya çıktığımda arkadaşlarımı aradım. İçeride kaldıklarını anlayınca itfaiyenin yanına gittim” diye konuştu. İçeride mahsur kalan işçilerin yerlerini göstermek için itfaiye ekibiyle birlikte içeri girdiğini belirten Ercan Erkan, çalışanların yerlerini gösterdikten sonra çıkarıldığını, kendisinin de hastanede tedavi gördüğünü anlattı.