Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Geçimini kiradan sağlayanlara kötü haber: İkinci evi olana vergi geliyor

Türkiye’de seçimlerin ardından vatandaşların üzerine yeni vergilerin getirileceği konuşulurken, Merkez Bankası’ndan (TCMB) vergi önerileri geldi.

Türkiye'de seçimlerin ardından vatandaşların

Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda yer alan önerilere göre, birden fazla konut sahibi olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca, şirketlerin ev yaparak kiraya vermesi ve ‘hisseli kiracılık’ modeline geçilmesi de öneriler arasında. Banka, kiraların merkezi bir platform üzerinden takibinin sağlanması ve standartların oluşturulması için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

HİSSELİ KİRACILIK GELMELİ

Ayrıca, konut alımlarında sağlanacak kredilerin hane halkının sahip olduğu konut sayısına göre değişen faizle sağlanması gibi düzenlemeler de öneriler arasında yer aldı. Öneriler arasında, İngiltere’de uygulanan ‘hisseli kiracılık’ modeline işaret edilerek, bu modelin Türkiye’ye de getirilmesi gerektiği ifade edildi. Merkez Bankası, ayrıca kamunun yanı sıra özel sektörün de kiralanmak amacıyla konut inşa etmesi gerektiğini ve bu şekilde kiralanabilir konut arzının artırılması gerektiğini belirtti.