GELİNİM MUTFAKTA ALTIN KEBABI TARİFİ: Altın Kebabı Nasıl Yapılır? 5 Temmuz Gelinim Mutfakta Sezon Finali Altın Kebabı Malzemeleri

5 Temmuz Cuma günü büyük sezon finaliyle maratonu sonlandıran Gelinim Mutfakta yarışında son gün başladı. 5 Temmuz Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1420. bölüm Altın Kebabı yapıldı. Peki, Altın Kebabı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Altın Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ALTIN KEBABI TARİFİ: Altın Kebabı Nasıl Yapılır? 5 Temmuz Gelinim Mutfakta Sezon Finali Altın Kebabı Malzemeleri

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında 6. sezon final günü geldi çattı. 5 Temmuz Cuma günü görkemli sezon finaliyle izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ve sezonun son yemeği yapıldı. 4 gelin son kez tezgah başına geçti. 5 Temmuz Cuma günü Altın Kebabı yapan gelinler altın bilezikleri kollarına geçirdi. Gelinim Mutfakta 1420. bölüm yapılan Altın Kebabı tarifi burada. İşte 5 Temmuz Gelinim Mutfakta Altın Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ALTIN KEBABI TARİFİ

500 gram kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 büyük soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

2 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik (

1 tutam safran

Taze doğranmış maydanoz

ALTIN KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Altın Kebabı için geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun.

Soğan ve sarımsağı ekleyip ince doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış yeşil biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Birkaç dakika pişirin.

Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik ekleyin. İyice karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. Bir çay bardağı su içinde safranı eritin.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Etler iyice yumuşayıp lezzetler birbirine karışana kadar pişirin. Gerekirse pişirme sırasında az miktarda su ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Şermin Temur