GELİNİM MUTFAKTA ANANAS YATAĞINDA TAVUK TARİFİ VE MALZEMELER: Ananas Yatağında Tavuk Nasıl Yapılır?
10 Eylül Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci yemeği belli oldu. 4 gelin tezgah başında Ananas Yatağında Tavuk yapımına koyuldu. Peki, Ananas Yatağında Tavuk nasıl yapılır? İşte 10 Eylül Gelinim Mutfakta Ananas Yatağında Tavuk tarifi..
Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 10 Eylül Salı günü ekrana gelen fenomen yapımda günün yıldız yemeği belli oldu. 4 gelin ile kayınvalidelerinin yarışında günün en güzel Ananas Yatağında Tavuk tabağını hazırlayan çeyrek altının sahibi olacak. Peki, Ananas Yatağında Tavuk nasıl yapılır? İşte merak edilen 10 Eylül Gelinim Mutfakta Ananas Yatağında Tavuk tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ANANAS YATAĞINDA TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kilo tavuk göğsü
California biberi
1 adet çarliston biber
Yarım kuru soğan
2 dal yeşil soğan
3 dal kuşkonmaz
2 dilim ananas
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı zencefil
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay bardağı su
Marine İçin;
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ANANAS YATAĞINDA TAVUK NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Ananas Yatağında Tavuk için önce tüm malzemeleri küp küp doğrayın. Malzemeleri marine edip yumurtayı çırpın.
Üzerine kalan malzemeleri ekleyin. Yağı ısıtıp zencefil ekleyin. Tavukları ekleyip kızarana kadar pişirin. Kalan sebzeleri ve ananası ekleyip kavurun.
Üzerine tuz, karabiber, soya sosu, su ekleyip karıştırın. Sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..