Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı Tarifi: Balkan Mantısı Nasıl Yapılır? 29 Ocak Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı
Yepyeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta 1311. bölüm başladı. Haftanın ilk günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölümde Balkan Mantısı yapıldı. 29 Ocak Pazartesi günü yayınlanan Balkan Mantısı tarifi verildi. Peki, Balkan Mantısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı tarifi..
Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı tarifi geldi. 29 Ocak Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1311. bölüm yıldızı Balkan Mantısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Balkan Mantısı yapılışı anlatıldı. Ekran başındaki izleyiciler yepyeni bölümüyle yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında yeni tarife odaklandı. Balkanlar'a özgü geleneksel bir yemek olan Balkan Mantısı hazırlıkları başladı. Genellikle Türk mantısına benzer ancak bazı yerel farklılıklar içerebilen Balkan mantısı tarifi haberimizde. Peki, Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı nasıl yapılır? İşte 29 Ocak 2024 Pazartesi Gelinim Mutfakta Balkan Mantısı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BALKAN MANTISI TARİFİ 29 OCAK 2024
MALZEMELER:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Su
İç Harcı İçin:
300 gr kıyma
1 orta boy soğan, ince doğranmış
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Kırmızı pul biber
BALKAN MANTISI NASIL YAPILIR?
Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp yumurta, tuz ve azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Kıymayı, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile karıştırın. Dinlenen hamuru merdane ile açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Her kareye bir miktar iç harç koyun ve kenarlarını birleştirerek mantı şeklini verin. Mantıları kaynayan tuzlu suda haşlayın.
Mantılar suyun yüzüne çıktığında pişmiş demektir. Pişen mantıları bir kevgir yardımıyla sudan çıkarıp servis tabağına alın.
Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı biber ekleyerek kızdırın.
Bu karışımı mantıların üzerine dökün. Deneyenlere afiyet olsun..