Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı TARİFİ: Pratik Beyti Kebabı Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta takipçilerinin beklediği Beyti Kebabı tarifi geldi. 14 Mart Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1344. bölüm yıldızı Beyti Sarma oldu. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden Beyti Kebabı nasıl yapılır sizler için adım adım derledik. İşte Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı TARİFİ: Pratik Beyti Kebabı Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı tarifi geldi. Milyonların severek takip ettiği Gelinim Mutfakta 1344. bölüm yıldızı Beyti Kebabı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı püf noktalarını sizler için derledik. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan evde beyti kebabı yapmanız için gerekli malzemeleri sıraladık. Pratik beyti kebabı nasıl yapılır sorusunun yanıtı geldi. İşte 14 Mart 2024 Perşembe Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı TARİFİ: Pratik Beyti Kebabı Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA BEYTİ KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram dana kıyma

4 yemek kaşığı rendelenmiş soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

4 adet yufka

2 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurt

Domates sosu

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı TARİFİ: Pratik Beyti Kebabı Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı Malzemeleri - Resim : 2

BEYTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı için kıymayı kaseye alın. Üzerine soğan, sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.

Kıyma harcını parmak kalınlığında şişe sarmış gibi sarın. Yufkaları tezgaha serip her bir yufkayı üçgen şeklinde dört parçaya ayırın.

Her bir üçgen yufkanın geniş tarafına kıymalı sarmayı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Euloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Tereyağı ile eritilmiş pul biber karışımını üzerlerine gezdirin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve domates sosu dökün. Deneyenlere afiyet olsun..