GELİNİM MUTFAKTA BOSTAN PATLICAN KEBABI TARİFİ 24 HAZİRAN 2024: Bostan Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? Bostan Patlıcan Kebabı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta izleyicilerinin merakla beklediği yeni gün geldi. 24 Haziran Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1411. bölüm yıldızı Bostan Patlıcan Kebabı oldu. Dillere destan Bostan Patlıcan Kebabı tarifi geldi. Peki, Bostan Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? İşte 24 Haziran Gelinim Mutfakta Bostan Patlıcan Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BOSTAN PATLICAN KEBABI TARİFİ 24 HAZİRAN 2024: Bostan Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? Bostan Patlıcan Kebabı Malzemeleri

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta 1411. bölüm start aldı. Her gün en güzel yemeği yapan gelinin bir adet çeyrek altın kazandığı Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. Haftanın ilk günü Bostan Patlıcan Kebabı yapan gelinler çeyrek altını kaptı. Dillere destan lezzetlerin ekrana geldiği Gelinim Mutfakta yarışmasında 24 Haziran Pazartesi birincisi çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Bostan Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? İşte 24 Haziran 2024 Gelinim Mutfakta Bostan Patlıcan Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BOSTAN PATLICAN KEBABI TARİFİ 24 HAZİRAN 2024: Bostan Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? Bostan Patlıcan Kebabı Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA BOSTAN PATLICAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

3 adet bostan patlıcan

250 g kıyma

2 adet kuru soğan

1 adet büyük yeşil biber

1 adet büyük domates

1 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

Tuz

PÜRESİ İÇİN:

3 adet haşlanmış patates

2 yemek kaşığı süt

Tuz

PÜRENİN ÜSTÜNE:

Kaşar peyniri

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı salça

Sıcak su

BOSTAN PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Bostan Patlıcan Kebabı için önce patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Kızgın yağda patlıcanların kızartın.

İç harcı için kıymayı tavaya alın. Ardından soğanları ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip salçayı, biberi ve domatesi koyun.

Püresi için haşlanan patatesleri püre haline getirin. İçine süt ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcanları borcama alıp üzerine kıymalı harç koyun.

En üste patates püresi koyup kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Salçayı sıcak suda açıp üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derecede peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyetler olsun..

Kaynak: Şermin Temur