Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELİNİM MUTFAKTA ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ: Çökertme Kebabı Malzemeleri! Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

12 Eylül Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Çökertme Kebabı oldu. Haftanın dördüncü günü 5 puan için yarışan gelinler Çökertme Kebabı yapımına geçti. İşte Gelinim Mutfakta Çökertme Kebabı tarifi..

12 Eylül Perşembe günü

Haftanın 5 günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Çökertme Kebabı oldu. 12 Eylül Perşembe günü Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında en güzel Çökertme Kebabı tabağını hazırlayacak olan gelin çeyrek altına konsantre oldu. Haftanın dördüncü gününde Çökertme Kebabı nasıl yapılır sizler için derledik. İşte 12 Eylül Gelinim Mutfakta Çökertme Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

800 gr dana eti

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı sıcak su

500 gr dondurulmuş patates

Servis İçin;

1,5 su bardağı yoğurt

Yarım çay kaşığı tuz

50 gr tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Çökertme Kebabı için önce etleri julyen şekilde doğrayın. Suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun.

Ardından sıvı yağ ve soğanı ekleyin. Üzerine biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyip çevirin. Patatesleri kızartmalık ince ince kesip kızartın.

Etler suyunu çekince servise geçin. Tabağa önce kızarmış patatesleri alın. Üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirip üzerine etleri yerleştirin. Sıcak servis edin. Afiyetler olsun..