Gelinim Mutfakta Damat Paçası Tarifi: Bursa Yöresinden Leziz Damat Paçası Tarifi

Türkiye'de düğünlerde ve özel günlerde çokça servis edilen geleneksel bir yemek olan Damat Paçası tarifi merak edildi. Gelinim Mutfakta 16 Ekim Pazartesi yayınında yapılan Damat Paçası tarifi araştırıldı. çeşididir. Hem görsel hem lezzet şöleni olan Damat Paçası tarifini sizler için derledik..

Gelinim Mutfakta Damat Paçası Tarifi: Bursa Yöresinden Leziz Damat Paçası Tarifi

Her gün aynı saatte yayına giren Gelinim Mutfakta yeni haftaya başladı. 10 altın bileziğin sahibini bulduğu hafta finali ardından yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında günün ödevi Damat Paçası oldu. 16 Ekim Pazartesi günü haftanın ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yemek listesi belli oldu. 16 Ekim Pazartesi büyük altın yarışının ilk günü lezzeti Damat Paçası tarifi merak edildi. Bursa yöresine has özellikle düğünlerde yapılan Damat Paçası tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Damat Paçası tarifi..

Gelinim Mutfakta Damat Paçası Tarifi: Bursa Yöresinden Leziz Damat Paçası Tarifi - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA DAMAT PAÇASI TARİFİ

Malzemeler:

4 adet tavuk but

1 adet yufka

1 -2 yemek kaşığı tereyağı

Yufkayı ıslatmak için 1-2 kepçe tavuk suyu

Tuz- karabiber

Yoğurtlu Sosu için;

3 su bardağı tavuk suyu

3 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı + 1 adet yumurta

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı Tuz

Servisi için:

1 yemek kaşığı Tereyağı

2 çay kaşığı Kırmızı pul biber

Yapılışı:

Tavuk butları orta boy bir tencereye alın. 5-6 su bardağı su ekleyip haşlayın.

Yufkayı elinizle parçalara ayırın. Orta boy fırın kasesini yağlayın. Yufka parçalarını kaseye döşeyin.

Tereyağı parçaları ekleyerek 190 derece önceden ısıttığınız fırına verin.

Yufka kızarırken tavuk etlerini didikleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Yoğurt sosu için yoğurt, yumurta, un, tuz, ezilmiş sarımsağı orta boy bir tencereye alın. Tavuk suyunu ve tuzunu ekleyerek orta ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin.

Kıvam alan karışıma sirke ekleyin ve ocaktan alın.

Kızaran yufkanın üstüne 1-2 kepçe tavuk suyu gezdirin. Islanan yufkaların üzerine yoğurt sosunun yarısını dökün. Üzerine didiklediğiniz tavukları serpin.

Tavukların üstüne kalan sosu dökün. 200 derece önceden ısıttığınız fırında sosun üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kırmızı pul biber ve tereyağını bir sos kabında kızdırın.

Fırından aldığınız yemeğin üstüne gezdirerek servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun.

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız