Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Entekke Böreği Tarifi: Entekke Böreği Nasıl Yapılır? Entekke Böreği Nerenin?

Haftanın dördüncü gününe başlayan Gelinim Mutfakta gelinlerinin bugünkü ödevi Entekke Böreği oldu. Ankara mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan Entekke Böreği yapımına dair püf noktalar merak edildi. 7 Aralık Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1273. bölüm yemeği Entekke Böreği tarifi burada. İşte Gelinim Mutfakta Entekke Böreği tarifi..

Haftanın dördüncü gününe başlayan

Gelinim Mutfakta seyircilerinin beklediği yeni bölüm geldi. Kanal D gündüz kuşağının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta günün yemeğini açıkladı. Sunucu Nursel Ergin 4 geline Entekke Böreği ödevi verdi. 7 Aralık Perşembe günü 1273. bölümle izleyici karşısına çıkan altın yarışında bugünkü çeyrek altının Entekke Böreği tarifine bağlı olduğu açıklandı. Birbirinden hünerli 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yıldızı Entekke Böreği yapımına başladı. Ekran başındaki izleyiciler Ankara yöresine ait bu lezzetin malzemelerini not etmeye başladı. Hafta içi her gün saat 13.00’da yeni bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Entekke Böreği nasıl yapılır merak edildi. Günün yıldızı Entekke Böreği püf noktalarını sizler için derledik. İşte 7 Aralık Gelinim Mutfakta Entekke Böreği tarifi..

7 ARALIK 2023 GELİNİM MUTFAKTA ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

Hamur için:

4 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 yumurta

Yarım paket kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

300 gram ıspanak

1 adet soğan

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

Yapılışı:

İlk olarak hamuru hazırlayın. Unu bir kaba alın ve ortasını açarak içine sıvı yağ, süt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak açın. Hamurun kenarlarına bir miktar sıvı yağ sürün.

Ispanakları yıkayın ve doğrayın. Soğanı ince ince doğrayarak yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin.

Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Hamurun ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve hamurun kenarlarını üzerine kapatın. Böreği yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan entekke böreğini ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!