GELİNİM MUTFAKTA ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ: Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? 1 Nisan Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma tarifi geldi. Yepyeni bir haftaya merhaba diyen Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün dillere destan lezzetle başladı. 1 Nisan Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1356. bölüm Etli Yaprak Sarma yapıldı. Peki, Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ: Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? 1 Nisan Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma Malzemeleri

1 Nisan Pazartesi günü ekran başına geçen izleyiciler Gelinim Mutfakta yeni bölüme odaklandı. Kanal D izleyicileri haftanın 5 günü saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüme odaklandı. Haftanın ilk günü izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1356. bölüm Etli Yaprak Sarma yapımına geçildi. 4 gelinin ödevi olan Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır merak edenler için en pratik tarif geldi. Peki, Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ: Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? 1 Nisan Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ

MALZEMELER:

250-300g orta yağlı kıyma

1 su bardağı pirinç

2 adet rendelenmiş domates

3 orta boy soğan

Yarım demet taze nane

Yarım demet maydanoz

1 çorba kaşığı ev biber salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Karabiber

Tuz

60-70 adet taze veya salamura yaprak

ÜZERİ İÇİN:

Süzme yoğurt

Ezilmiş sarımsak

Tereyağı

Pul biber

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ: Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? 1 Nisan Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma Malzemeleri - Resim : 2

ETLİ YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Etli Yaprak Sarma için önce salamura yaprakları sıcak suda kaynatıp bekletin. Kıymayı alıp iç harcını hazırlayın.

Domatesleri rendeleyin. Pirinci yıkayıp karışıma ekleyin. Yemeklik ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış yeşilliği, salçayı, tuz ve baharatları ekleyip kavurun.

Soğumuş yaprakların saplarını kesin. Tencerenin dibinde kullanmak üzere birazını ayırın. Yaprakları parlak yüzü alta gelecek şekilde dizmeye başlayın.

Önce yaprağın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatın. Ardından yan kısımlarını kapatıp yaprağı çok sıkı olmamak kaydıyla sarın.

Sapları tencere dibine yayıp sarmaları tencereye dizin. Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ekleyin.

Bir porselen tabak kapatıp 25-30 dk pişirin. Üzeri için süzme yoğurdu suyla açın. İçine ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin.

Tereyağını ateşte hafif kızdırıp pul biber atın. Deneyen herkese afiyet olsun..